CS2

SINNERS v CCT Online Finals 4 zdolali TSM 2:0

SINNERS v CCT Online Finals 4 zdolali TSM 2:0
17. 11. 2023
  |  

Ve třetím kole turnaje CCT 2023 Online Finals 4 si SINNERS v čele s oskarem vyšlápli na relativně nově složený tým TSM. Sestava severoamerické organizace plná známých jmen se zatím v dosavadním působení příliš neukázala, čehož SINNERS využili se vším všudy. Po těsné Miragi (16:13) vyhráli soupeřův Ancient jednoznačně 16:4.

SINNERS se po prohře s paiN výsledkově vrací do starých kolejí.V turnaji známých týmů Tier 2 a Tier 3 scény na sklonku pracovního týdne zdolali Legacy 2:0, během pátečního odpoledne pak stejný výsledek zopakovali i proti TSM. Tým vedený trenérem Tomkeejsem se tak dále drží v Lower Bracketu CCT Online Finals.

BO3 série mezi touto dvojicí celků začala na mapě Mirage, kterou si do duelu zvolili jediní čeští zástupci v soutěži. Ti potvrzovali své kvality i důvěru ve zvolenou mapu hned v úvodu, když si vynutili vedení 5:0. Na T straně ale čistý štít déle neudrželi, když před koncem úvodních dvanácti kol soupeř reguloval na 5:7 ze svého pohledu.

Stejně jako SINNERS, tak i TSM po změně stran za útok váleli. Zatímco trojnásobný mistr ČR zvládl pět kol v řadě, výkon sestavy TSM stačil rovnou na sérii šesti kol. V moment, kdy se hříšníkům povedlo zápas zdramatizovat se z pohledu vedoucích TSM psal výsledek 11:7. SINNERS ale stačilo několik individuálních momentů, odmítnutí dvojice map pointů soupeře a ukazatel skóre rázem hlásal stav 12:12. V prodloužení hříšníci navázali na dobrý závěr základní čtyřiadvacítku kol, což stačilo na celkové vítězství 16:13, které si pojistili dvojicí úspěchu za Teroristy.
Mapa Ancient, kterou se ve vetovací fázi utkání prezentovali zástupci TSM, se snad od úvodní Mirage nemohla výsledkově více lišit. Drobnou paralelu tak lze nalézt alespoň v dobrém vstupu SINNERS do mapy obklopené pestrou flórou. Tým pod taktovkou IGL beastika šlapal jako švýcarské hodinky. V policejním odění hříšníci brali šest prvních bodů, na které před koncem první poloviny zvládli navázat ještě další čtveřicí vyhraných kol. Celkem tak první půli ovládli výsledkem 10:2.

Pozitivní dojmy z prvních dvanácti kol umocnili SINNERS hned po změně stran, když si po potvrzených pistolkách vynutili deset match pointů. První dva z nich se sice povedlo ještě TSM odvrátit, sedmnácté kolo ale přineslo konečný verdikt v podobě výsledku 13:4. SINNERS tak čekají na svého soupeře ve čtvrtém kole Lower Bracketu. Vyzvou horšího z dvojice BIG, Preasy.

Zdroj úvodní fotky: SINNERS  ESPORTS

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.