CS:GO

SINNERS, Sampi, ani Entropiq do nového týdne v Evropě pravou nohou nevkročili

SINNERS, Sampi, ani Entropiq do nového týdne v Evropě pravou nohou nevkročili
19. 9. 2023
  |  

Pro tři přední tuzemské organizace se vstup do třetího záříjového týdne nesl v duchu porážek. Mezinárodní sestava Entropiqu ve strhujícím finále European Pro League Season 10 podlehla 2:3 Sprout, SINNERS v úvodním duelu CCT Online Finals #3 těsně nestačili na Looking4Org a Sampi se nevydařil vstup do CCT North Europe Series #8, když prohráli 0:2 s Dány z Preasy i B8.

Entropiq svůj BO5 duel odstartovali úderem desáté hodiny ranní. Ve finálovém zápase European Pro League Season 10 na ně čekala vyrovnaná série proti německé organizaci Sprout, která ale po první mapě vypadala pro zelené masky více než pozitivně. Na map picku Sprout, mapě Overpass, se totiž Entropiqu povedla první polovina za CT, když v úvodních patnácti kolech nestačili na soupeře pouze ve dvou případech. I T strana pro evropskou sestavu kolem Davida "forsyy" Bílého vypadala svěže. Po sedmi dalších kolech bylo totiž hotovo a s první mapou se tak týmy loučily za stavu 16:6 ve prospěch české organizace, která celé finále odehrála ze svých bootcamp prostor.

Inferno, na které se týmy vydaly po krátké pauze, bylo pickem týmu Entropiq. Teroristická strana pro EIQ začala výhrou úvodních tří kol, do konce první poloviny se ale prosazoval za defenzívu zejména tým Sprout, který si vystřílel vedení 9:6. Na startu druhé poloviny se navíc německé organizace povedlo získat tříkolovou jistotu a po dobrém výkonu odtřelovače w0nderfula kompletovali mapu za výsledku 16:13 v jejich prospěch. Výměna map picků proběhla ale i na třetím kolbišti, Ancientu. Entropiqu se povedla první polovina výsledkem 10:5 a i přes drobné komplikace za Tčka vzali mapu soupeře v poměru 16:13, Sprout  k úspěchu nestačilo ani třiatřicet killů osmnáctiletého w0nderfula.

Rozhodonout tak mohl nejnověší přírůstek do map poolu, mapa de_anubis. Entropiq nezačali vůbec špatně, když za CT stranu uhráli slibných sedm kol, v druhé polovině ale slavili pouze jediný úspěch, rychlá trojice killů v podání mladičkého Ukrajince s dresem Sprout v předposledním kole ale signalizovala kompletní zkázu zelených masek. Šlo se tak na vypjatý decider. Zatímco ve většině předešlých map se svěřencům trenéra enkay J první poloviny dařily, Mirage měla pro hráče Entropiqu jiné plány. Za T stranu se české organizaci povedlo získat pouze čtyři kola a i přes zlepšený výkon v druhé polovině to na vítězství nestačilo. Entropiq na Sprout v rámci poslední mapy nestačil poměrem 13:16 a v European Pro League Season 10 tak skončil druhý.
Mezinárodní sestava Entropiqu nestačila na Sprout 2:3 I Zdroj: Entropiq
Stejně jako Entropiq, tak i SINNERS svůj zápas CCT Online Finals #3 začal úspěchem, když proti Looking4Org vyhráli napínavou první mapu. Na vlastním Anubisu francouzské sestavě sice podlehli v úvodních patnácti kolech 4:11, poté ale stejným výsledkem v druhé polovině zápas vyrovnali a poslali do prodloužení. Hned několikrát v průběhu zápasu teklo hříšníkům do bot, i díky čtyřiatřiceti killům SHOCKa a třatřiceti zásahům KWERTZZe ale nakonec soupeře udolali poměrem 22:20.

Druhá mapa se ale liberecké organizaci vůbec nevyvedla. SINNERS za defenzívu prohospodařili úvodní tři kola a soupeř za T stranu jim nedal více prostoru ani v kolech násleujících. Stejným výsledkem jako na Anubisu podlehli svěřenci Tomkeejse L4O znovu, tedy 4:11. Ani start druhé poloviny na nepříliš konejšivém výsledku nic nezměnil. Francouzi vzali pistolky na svou stranu, následně je zvládli i potvrdit a s úsměvem na rtech i přes ztrátu jediného kola za CT zakončili mapu výsledkem 16:5, čímž si vynutili decider.

Zápas se rozhodoval na mapě Overpass. Na mapě, která historicky SINNERS svědčí, se hráčům povedlo překvapit soupeře za útok, když si z prvních patnácti kol vzali rovnou desítku. Dvouciferný výsledek ale soupeře nezaskočil. Po vyhraných pistolkách za T stranu se začal projevovat i tým kolem bývalých hráčů Falcons, když mrknutím oka otočil na 11:10. SINNERS se sice povedlo držet s oponentem krok až do stavu 12:12, Looking4Org ale nekompromisně ukončili trvání série s výsledkem 16:13 a poslali jediného českého zástupce v turnaji do Lower Bracketu.
Sinners do CCT Online Finals #3 vykročili špatnou nohou I Zdroj: Facebook @sinnersesports
Pondělní trojlístek smůly zakončili hráči Sampi při svém čtvrtém startu v CCT North Europe Series. K prvnímu zápasu jim totiž los přisoudil nepříjemné Dány z Preasy. Tým složený ze jmen jako Altekz, nicoodoz, TMB nebo refrezh diktoval tempo hry od samotného začátku. Na svém Ancientu si za T stranu Preasy vynutili 11 kol, v druhé polovině pak i přes snahu Sampi o otočku potvrdili výsledek 16:12. Výsledkově podobně to vypadalo i na druhé mapě, pick Sampi v podobě Inferna za CT Preasy odstartovali výsledkem 12:3, celkových čtyřiadvacet zářezů na pažbě nejaktivnějšího střelce Dánů TMB pak stačilo k výsledku 16:8. Sampi tak po prvním zápase v CCT North Europe Series 8 zamířili mezi týmy s výsledkem 0:1.

Sampi se však nepovedl ani úterní duel s ukrajinskými B8. Svěřencům bfulla stejně jako proti Preasy, tak i v tomto měření sil, utekl začátek první mapy. Na Ancientu za papírově silnější CT uhráli v úvodní polovině pouhá čtyři kola, přes silný výsledek 10:5 v druhé polovině to však na dorovnání soupeře nestačilo. Tradičně byl stabilní oporou týmu zejména MATYS, kterému se na první mapě povedlo získat celkem 39 killů, soupeřící cptkurtka023 se ale mohl spolehnout na své spoluhráče r1nkla s amsterem, kteří zajistili killovou převahu do svého tábora. 

Drobně lepší herní přednes Sampi ukázali na startu svého Inferna. Vyhrané pistolkové kolo následně podpořili i úspěchem v kole druhém, poté se ale ke kormidlu dostali B8. Stejně jako v předchozím klání, i zde se Ukrajincům povedlo první polovinu vzít pod svá křídla, tentokrát výsledkem 9:6. Sampi se za CT dařilo dlouho vzdorovat, na dvouciferný výsledek se sice dostali až za stavu 10:15, historie však teprve měla být napsána. 

Pozice to pro třetí tým seriálu MČR rozhodně nebyla jednoduchá, týmová hra ale stačila k dosažení smírného stavu 15:15 a posunu do prodloužení. V jeho prvním kole B8 zvolili rychlý postup na B a získali kýžený šestnáctý bod, na stejném plantu si pak došli i pro vedení 17:15. Pro osmnáctý bod naopak došli v teritoriu bombsitu A a nplova 1v2 znamenala tři match pointy. B8 se po změně stran povedlo využít hned ten první a seslali Sampi do turnajového výsledku 0:2.
Sampi se zatím také v CCT North nevede I Zdroj: Facebook @teamsampi
Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.