CS:GO

Pohádka pokračuje! SINNERS otočili duel s BIG (#9 HLTV) a jsou v TOP 3 ESEA Premier

Pohádka pokračuje! SINNERS otočili duel s BIG (#9 HLTV) a jsou v TOP 3 ESEA Premier
23. 6. 2021
  |  

Velký večer pro domácí CS:GO scénu a hráče SINNERS. Zápas s BIG v play-off aktuální sezóny ESEA Premier určil postupujícího mezi nejlepší 3 týmy.

Postup znamená pro jeden z celků umístění ve finále Upper Bracketu, což je prakticky zajištěné TOP3 a velmi velká šance být tím týmem, který celou sezonu ESEA Premier ovládne a půjde do ESL Pro League. Naopak porážka v této BO3 sérii znamená 2. kolo Lower Bracketu a tedy značně složitější cestu.

Výsledek 2:1 - SINNERS vs. BIG

  • de_mirage 11:16
  • de_ancient 16:6
  • de_vertigo 16:14
Neskutečný zápas odehráli SINNERS v rámi play-off ESEA Premier. V druhém kole narazili na jasného favorita, německý celek BIG. Částečně se dle papírových předpokladů scénář začal naplňovat. BIG zvládli úvodní mapu, kterou si oni sami zvolili do této BO3 série.

Pak ale přišel pick, na který jsme byli všichni zvědaví. Mapa Ancient, kterou SINNERS v posledních týdnech trénovali sedla perfektně a soupeř českého celku jen marně hledal odpovědi. Výsledkem tak bylo jednoznačné skóre 16:6. A následovalo tolik silné Vertigo, na kterém musel nejeden domácí fanoušek ztrácet víru nebo minimálně se jeho tep měnil jako na běžícím páse.

SINNERS začali skvěle a rychle vedli 6:0, pak ale přišlo 7. kolo, ve kterém přišel force ze strany BIG, kteří dokázali českou jedničku zastavit ve skvělém rozjezdu a sérii stejného počtu kol kontrovali. Relativně zahozená polovina ale hráče okolo beastika nezastavila ve druhé polovině se dostali SINNERS k 15. bodu jako první. BIG sérií kol zdramatizovali závěr, ale 30. kolo patřilo opět domácím borcům. Ti tak po dramatické BO3 sérii zvládají důležitý zápas s 9. týmem světa a už zítra hrají o postup do grandfinále.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.