CS:GO

SINNERS končí i podruhé těsně před branami closed kvalifikace na IEM Rio

SINNERS končí i podruhé těsně před branami closed kvalifikace na IEM Rio
1. 2. 2023
  |  

Dvoudenní cesta SINNERS skrze open kvalifikaci na IEM Rio končí těsně před postupem. Po dvou výhrách v druhém dni nestačili hříšníci v důležitém zápase o postup na polskou sestavu 9INE 0:2.

Stejně jako v první open kvalifikaci na dubnové IEM Rio postoupili SINNERS do druhého dne skrze zákeřné BO1 zápasy. Hned v prvním utkání úterního dne na ně pak čekal 23. celek světa - bulharští 500. SINNERS začali proti bulharskému celku lépe a na mapě mirage dokázali urvat za T stranu hned 9 kol. 500 sice hned po změně stran otočili skóre na 9:10, následně se však opět probrali SINNERS, kteří si došli pro vítězství 16:13 a postup do čtvrtfinále open kvalifikace.

Ve čtvrtfinále, které začalo o pár chvil později, naskočili hříšníci do zápasu s mezinárodní sestavou Sangal a pro své fanoušky si připravili infarktovou podívanou. Sangal odskočili díky skvělému začátku druhé poloviny až na skóre 11:15 a se SINNERS to nevypadalo vůbec dobře. Oskar a spol. ale nesložili zbraně a dokázali zápas dotáhnout do prodloužení. I v něm čelili SINNERS vyřazení, jelikož hned zpočátku si Sangal připsali tři kola v řadě za CT stranu. Československá sestava však předvedla po změně stran obdobný výkon a šlo se do druhého prodloužení. V něm už se lépe dařilo SINNERS, kteří si připsali vítězství 22:19.

Vítězství nad Sangal poslalo SINNERS do semifinále open kvalifikace. Právě semifinále bylo posledním potřebným krůčkem pro postup do v únoru hrané closed kvalifikace. Hříšníkům se do cesty o postup postavila polská sestava 9INE. Poláci byli na vítěze posledního MČR v pozdních večerních hodinách až příliš velkým soustem a jak na mapě nuke, tak i vertigo si připsali výhru 7:16. 

9INE si touto výhrou zajistili účast v closed kvalifikaci, kde narazí na velká jména jako ENCE, BIG či Sprout. Hříšníci bohužel končí těsně před branami. 

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.