CS:GO

SINNERS jdou přímo do uzavřené kvalifikace na IEM Fall. Šance na poslední RMR event jsou obrovské

SINNERS jdou přímo do uzavřené kvalifikace na IEM Fall. Šance na poslední RMR event jsou obrovské
10. 9. 2021
  |  

S páteční 15. hodinou přišla skvělá zpráva pro domácí CS:GO scénu, o které se poslední dny spekulovalo. SINNERS dostali možnost přímé účasti v uzavřené kvalifikace na turnaj IEM Fall 2021.

Největší výhodou takovéto pozvánky, o které informovalo ESL na svém Twitteru, je bezesporu fakt, že tým nemusí procházet hodinami hraní v open kvalifikacích, kde může náhodně vypadnout i jako favorit.

Ostatně o nevyzpytatelnosti otevřených kvalifikací a soupeřů v nich mluvil také Max "SHOCK" kvapil v rozhovoru pro www.sazkaesport.cz.



Uzavřená kvalifikace se navíc bude hrát double-elimination formátem, tudíž je zde prosto i pro případné zaváhání na cestě do elitní a sledované společnosti.

Jaké jsou tedy šance postupu na finálový event, tedy Intel Extreme Masters Season XVI - Fall: Europe (IEM Fall: EU)? Obrovské! Z uzavřené kvalifikace míří dál rovnou 12 týmů z celkových 16.
V podstatě to znamená, že tým musí z (maximálně) 2 zápasů vyhrát 1. Nepostoupí pouze 4 týmy, které hned v prvním kole spadnou do spodního pavouka a v něm následně prohrají.

SINNERS doplní jako pozvané týmy FaZe, Fnatic, Anonymo, Eternal Fire, ENCE, Dignitas a SKADE. Další sloty budou patřit například týmům z open kvalifikací. Z velké části tak bude záležet i na losu, který určí soupeře pro první, v případě prohry i druhý zápas.

Kvalifikace by se měla odehrát další týden od 14. do 16. září. 
Pozvané týmy do Closed Qualifier EU IEM Fall 2021 | Zdroj: Twitter @ESLCS
Na hlavním turnaji IEM FALL 2021 EU se budou rozdávat poslední RMR body, které mohou některé z celků posunout právě na podzimní Major.

Závěr roku bude na světové, i domácí, CS:GO scéně skutečně výživný. Nezbývá, než se pohodlně usadit a užívat si jízdu, která nás čeká.

Zdroj úvodní fotografie: @SINNERSesports

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.