CS:GO

SINNERS čeká v CCT 2023 Online Finals brazilská výzva

SINNERS čeká v CCT 2023 Online Finals brazilská výzva
20. 9. 2023
  |  

Po úvodním neúspěchu proti Looking4Org se SINNERS připravují na své druhé útkání v turnaji CCT 2023 Online Finals 3. V úvodním zápase Lower Bracketu na českou sestavu čeká nevyzpytatelný oponent z Brazílie. Tým SELVA je aktuálně 112. celkem světa, v prvním zápase ale podlehli jen těsně výběru Monte 1:2. Povede se SINNERS zdolat náročné jižany a postoupit dále v turnaji o 200 000$?

Zatímco v prvním zápase jednoho z finálových turnajů série CCT SINNERS čekal soupeř z Francie, druhý oponent dorazil z jiného světadílu. Brazilské tornádo s názvem SELVA se do turnaje dostal po úspěšných výkonech v jihoamerickém turnaji, kde vystupovali pod názvem Paquetá. Brazilská organizace se dlouho pohybovala mezi nejlepší padesátkou světa, s akvizicí nové sestavy šlo ale hodnocení dolů a nakonec se rozhodlo o konci spolupráce.

Pod zbrusu novým jménem se tak sestava v čele s hardzaem pokouší uspět mezi Evropskou konkurencí. Vstupní zkouškou v turnaji pro ně byl duel s Monte. Na svém Overpassu sice na úvod nezvládli T stranu a prohráli 9:16, díky stabilním výkonům na Anubisu soupeře ale výsledkem 16:11 poslali zápas do decideru. V něm však nezafungovala naopak defenzíva. SELVA první polovinu prohrála 5:10 a i přes pokusy zvrátit vývoj utkání za útok se nakonec poroučeli z klání s rovnou desítkou získaných kol na rozhodující mapě. 

Týmu trenéra righiho tak vstup do turnaje nevyšel. To stejné lze říct i o SINNERS, kteří v klání s Looking4Org padli také výsledkem 1:2. Zatímco na první mapě duelu, Anubisu, se liberecké organizaci podařilo zvítězit 22:20, soupeřovo Inferno zmrazilo výčet úspěšných kol na počtu pěti. Výborně SINNERS vstoupili i do decideru, po skvostné T straně, kterou opanovali 10:5, přišlo trápení za CT a Looking4Org dokázali rytmickou hrou otočit na konečných 16:13.

SINNERS a SELVA zatím spolu nikdy zápas nehráli, Brazilci valnou většinu utkání zapisují právě na jihoamerické scéně, zatímco tým Tomáše "tomkeejs" Tomky logicky brázdí turnaje v Evropě. Povede se aktuálně nejlépe umístěnému česko-slovenskému týmu zdolat nebezpečné soupeře z Jižní Ameriky a zavzpomínají tak SINNERS na historické skalpy proti FURII? To se dozvíte na oficiálním streamu turnaje, bookmakeři Sazkabetu ale favorizují právě SINNERS v kurzu 1,40.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @sinnersesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.