League of Legends

Shrnutí LEC rosterů: Nové lineupy pro všechny Čechy, Neon nastoupí ve Vitality

Shrnutí LEC rosterů: Nové lineupy pro všechny Čechy, Neon nastoupí ve Vitality
14. 1. 2023
  |  

LEC sezóna 2023 se blíží. Ačkoliv rostery byly složeny již koncem minulého roku, není od věci si připomenout, jak organizace do nového splitu nastoupí.

Téměř ihned po skončení Worlds rozjely evropské organizace naplno přestupová vyjednávání. V rekordním čase tak byly hotové rostery blížící se sezóny, není proto od věci si připomenout, kdo a kde skutečně nastoupí.

Zásadní novinkou jsou nové sestavy pro všechny české hráče i jediného slovenského zástupce. Carzzy po ročním nepovedeném angažmá odchází z Vitality, kde ho nahradí právě Neon, a míří do známého prostředí MAD Lions. Ačkoliv měl nabídku přejít do Fnatic a znovu potkat se s Humanoidem, odmítl. 

Z původního mistrovského týmu však zůstal pouze Elyoya. Velká otázka směřuje na jeho nového parťáka na botu, protože zkušený Hylissang za sebou nemá příliš povedený ročník a je navíc známý pro svou agresivní hru plnou engagů. Sjednocení stylu Carzzyho a bulharské hvězdy bude jedním z hlavních úkolů coaching staffu.

Ve Fnatic zase došlo k rošádě na  botlane. Ačkoliv byl označován jako hlavní tahoun, ADC Upset v příštím roce bude pouze streamovat a je momentálně na benchi ve Fnatic. Jeho místo zaujme navrátilec Rekkles, kterého doplní Rhuckz z ERL týmu organizace. Tento krok naznačuje, že vedení se rozhodlo postavit vše na Humanoidovi, který za sebou má individuálně špičkové Worlds.

Rušno bylo kolem také Patrika, který je jediným pozůstalým původního Excel rosteru. Organizace získala do svých řad Odoamneho, Xerxeho, Vethea a Targamase. Papírově poměrně povedený tým, který by mohl časem hrát o nejvyšší příčky. 

Druhý pokus svého supertýmu mají Vitality. Z původní pětice zůstává pouze Perkz, kolem něj se postaví Photon, Bo, Neon a Kaiser. Co se týče jmen, jedná se opět o velmi zajímavý roster, v minulém roce ovšem hvězdy tlak dohnal. Organizace také musí zapracovat na interních procesech a vztazích.
Kompletní souhrn sestav pro sezónu 2023
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.