League of Legends

Shrnutí LCS rosterů: Korejská cesta Team Liquid, mezi favority FlyQuest

Shrnutí LCS rosterů: Korejská cesta Team Liquid, mezi favority FlyQuest
15. 1. 2023
  |  

Jak dopadla offseason u LCS celků? Velký návrat Doublelifta, Team Liquid jdou korejskou cestou a FlyQuest mezi favority. Přinášíme kompletní přehled.

Velké importy, investice a nakonec zklamání. Jednotlivé ročníky LCS mají podobný průběh, ale sezóna 2023 možná slibuje změnu. Organizace od dalšího výbuchu na Worlds podle zákulisních informací snížily budgety a opustily od cesty velkých nákupů, těch bylo v offseason vidění minimálně.

Největší přestup je pak akvizice junglera Pyosika, čerstvého světového šampiona s DRX. Tento hráč ovšem v průběhu roku nebyl zas tak oslavovaný, dokonce neměl ani jisté startovací místo, ale díky nečekanému triumfu na Worlds se o něm začalo více mluvit. Nakonec po něm šáhli Team Liquid, kteří postavili kompletně korejský roster.

Druhý pokus v USA dostane Summit, naposledy působil v Cloud 9 a po půlroce odešel, hovořilo se o horším přístupu a neochotě zkoušet nové championy. Midlane a bot zaujmou Haeri a Yeon, Australan a Američan, kteří mají korejské předky. Stálící rosteru je velezkušený support CoreJJ. TL se tak mohou pochlubit netradiční statistikou - ve svém rosteru mají hned dva světové šampiony.

Mezi favority se díky zajímavým přestupům vyšvihli FlyQuest. V rámci ligy přetáhli Impacta a Spicu, na svých pozicích stále jedni z nejlepších hráčů. Velkou pozornost pak získala akvizice ViCLa a Prince, dvou importů z LCK. Ačkoliv možná nepatří mezi nejznámější jména, herně patřili k nezajímavějším hráčům v lize. Zejména analytik LS o nich hovoří velmi pozitivně a ve FlyQuest vidí velmi silného kandidáta na titul.

Zajímavou cestu pak zvolili 100 Thieves, kteří z důchodu vytáhli Doublelifta a splní mu sen ještě jednou si zahrát s Bjergsenem. Ten po nepovedeném roce v Team Liquid opět mění angažmá, v novém týmu se ještě potká s Busiem, Closerem a talentovaným Tenacity. 
LCS týmy mají pro ročník 2023 zajímavé rostery
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.