League of Legends

Shrnutí ERL Week 5: Barca má sedmou výhru v řadě, tabulkou stoupají i BISONS

Shrnutí ERL Week 5: Barca má sedmou výhru v řadě, tabulkou stoupají i BISONS
11. 2. 2022
  |  

Také v evropských regionálních ligách začíná čas odvet. Barca eSports s Dreedym v čele je v tabulce již druhá, daří se také Randomovi.

LVP - Španělsko

Rozpačitý start, ale poté skvěle gradující forma. Barca eSports každým týdnem stoupá tabulkou vzhůru a momentálně je na druhém místě se ziskem osmi bodů. V posledních dvou zápasech si poradili nejprve s G2 Arctic a poté s KOI, který mimo jiné spoluvlastní legendární fotbalový obránce Gerad Piqué. Kdy jindy se stane, že zrovna tento hráč prohraje právě s Barcelonou?

League of Legends sekce katalánského klubu musí dělat majitelům radost. Vypracovala se do jedné z nejlepších organizacích v lize a vzhledem k poslední formě, i stylem, jakým vyhrává, rozhodně patří mezi favority na výhru v play-off.

Doufejme, že si výkonnost udrží a umístění zvládnou ještě vylepšit. Pochvalu si zaslouží celý roster, vyzdvihnout konkrétně lze ADC Deadlyho - britský hráč je vždy tahounem Barcy. Pochlubit se může také druhým nejlepším podílem damage v lize (32.2 %).

Další týden čeká roster velká zkouška, utkají se totiž s neporaženými Fnatic TQ, kteří s deseti body kralují tabulce. Souboj dvou nejlepších týmů v LVP lize rozhodně doporučujeme sledovat, na programu je 17. února.

Dobré zprávy jdou i z tábora BISONS ECLUB, kde nastupuje Čech Random. Společně s týmem se jim podařilo mít první 2-0 týden, a co víc, sérii výher natáhnout na tři. V tabulce se posouvají pomalu nahoru, momentálně jim patří dělené čtvrté místo s Giants.

Ač se jedná o papírově jeden z nejslabších rosterů, Random na sebe strhává čím dál větší pozornost. Výsledkově není v dominantním mužstvu, ale jeho statistiky hovoří za vše. Je umístěn mezi nejlepšími v počtu CS, killů nebo KDA. Naposledy proti G2 Arctic získal ocenění MVP zápasu, jeho Tryndamere se skóre 10/1/9 byla jedním z klíčových faktorů výhry.

Čeští zástupci si na jihu Evropy dělají dobré jméno, jen tak dál!



LFL – Francie

Situace ve Francii je o něco zamotanější. Zatím se odehrává velmi vyrovnaný split, ve kterém zatím každý může porazit každého (vyjma Team Oplon se skóre 0-10). Rozdíl mezi prvním a devátým místem jsou pouze tři body, ve hře o play-off jsou tedy doopravdy zatím všichni.

A co poslední výsledky? Začneme se slovenským duem. Dobrý týden za sebou má support Kamilius s GameWard, po dvou výhrách nad Mirage Elyandra a GamersOrigin se posunuli na páté místo se ziskem šesti bodů. Mladý toplaner Kio po dobré sérii tří výher nyní dvakrát padl, a to s academy týmy Vitality a Misfits.

Karmine Corp v čele s Rekklesem v jednu chvíli byli dokonce předposlední, ale od té chvíle pořádně zabrali. Další dvě výhry, celkově čtvrtá v řadě, znamená, že jsou zpátky na vrcholu. Se šesti body mají sice dělené třetí místo, nicméně jim chybí jediná výhra a dotažení na vedoucí dvojičku. Tu tvoří Vitality.Bee a Team LDLC.

Hitpoint

Na domácí půdě konečně přišla na řadu dohrávka mezi dvěma nejlepšími týmy u nás – Entropiqem a eSubou. Žádné větší drama se však nekonalo, Entropiq dal fanouškům jasný statement a svého rivala bez problému přehrál. Jednostranná záležitost, která potvrdila, že v Hitpointu je aktuálně jenom jeden král. Z osmi zápasů mají 8 bodů, jsou neporažení a organizace již pomalu může vyhlížet play-off, ve kterém musí uspět kvůli kvalifikaci na European Masters.

eSubu bohužel porážka zasáhla více, než se čekalo. V následujícím utkání padli se SINNERS a momentálně jsou na děleném druhém místě s Dynamo Eclot.
Spodek tabulky patří Inside Games, kteří mají jediný bod.
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.