CS:GO

SHOCK: Cílem je postup na BLAST, během podzimu se těším na offline stage a diváky

SHOCK: Cílem je postup na BLAST, během podzimu se těším na offline stage a diváky
9. 9. 2021
  |  

HS Machine Max "SHOCK" Kvapil v rozhovoru pro Sazka Esport prozradil, jak si užíval ESL Pro League, v čem vidí rozdíly tréninkových a oficiálních zápasů proti světovým týmům nebo jaké má tým SINNERS plány na zbytek roku.

Na domácí CS:GO jedničku SINNERS čekají během dalších týdnů důležité kvalifikace na další světové turnaje jako BLAST Premier: Fall Showdown 2021, Major od ESL. Stejně tak se chystají offline finále domácích turnajů, kde sám SHOCK přiznává, že je cílem zvítězit všude, kde to půjde a užít si po dvou letech diváky před publikem, pokud to bude možné.

Máte za sebou ESL Pro league. Jak sis užil boje ve skupině s G2, Virtus.Pro, OG a dalšími světovými celky?

Samostatně celou Pro League jsem si užil hodně, byl to náš první TIER 1 turnaj. Co se týče týmů, to bylo to nejvíc kvalitní CSko co můžeme hrát, takže mě to bavilo a doufám, že těch zápasů bude jen víc.

Není tajemstvím, že proti těm nejlepším týmům máte možnost hrát také tréninkové pracc zápasy. Jaký rozdíl je mezi nimi a oficiálními?

Myslím si, že je tam velký rozdíl. Hlavně většinou na praccu si zkoušíš nové věci. Od oficiálu se to liší hodně, protože tam se přizpůsobuješ soupeři. Na praccu naopak hodně zkoušíš, takže je to tak 30:70.

Jaké jsou ponaučení nebo co si z této zkušenosti vzít?

Nejvíc jsme si z EPL odnesli z dema a záznamů, když jsme koukali na všechny naše zápasy a projížděli si chyby. Na tom se nyní snažíme nejvíc pracovat.

Z jakého výsledku obecně ve skupinách EPL jsi byl nejvíc překvapený?

Nejvíc jsem byl překvapený, že FaZe, Astralis ani G2 nepostoupili do play-off.



Máte za sebou taky víkendovou evropskou kvalifikaci na V4 International Cup, kterou jste vyhráli. Jak hodnotíš vaše výkony v ní?

Celkově open kvalifikace jsou zrádné, protože "random enemy" můžou překvapit vším. Na to jsme přišli první dva zápasy, když jsme vyhráli 16:14 a v prodloužení. Ale pak to bylo v pohodě a hráli jsme dobře, tudíž jsme zaslouženě postoupili dál.

Co očekáváte od V4 International Cupu, ze kterého se dá postoupit na samotný V4 Future Sports Festival 2021?

Myslím si, že postoupíme.

Jedna z nejdůležitějších kvalifikací, která vás nyní čeká je sobotní a nedělní The War Room Eastern European Masters, ze které se dá postoupit na BLAST Fall Showdown. Jak se na víkend připravujete?

Na turnaj a konkrétní soupeře se nepřipravujeme nijak. Trénujeme, jsme na praccech a chceme zlepšovat naši hru, protože i na turnaji ji chceme předvést a nepřizpůsobovat se soupeřům.

Ve skupině máte Nexus, Budapest Five a NOM. Máte zkušenost s těmito týmy? Je tam někdo, kdo vás může třeba nepříjemně překvapit?

S Nexus a Budapest Five jsme hráli. Myslím, že každý soupeř nás může překvapit, zkrátka to nemůžeme podcenit a musíme hrát naplno.

Ve druhé skupině, kromě českých Entropiq Prague, uvidíme také turecký tým s woxicem a xantaresem, který jste ale jasně porazili ve V4 kvalifikaci. Pokud byste se s nimi potkali, bude to úplně jiný zápas? 

Těžko říct. Záleží asi i na mapě, kdybychom opět hráli Inferno, doufám, že to dopadne ještě líp. Ani nevím, jaký mají map pool, takže to závisí hlavně na nich.

Jste rankingu nejvýše postaveni ze všech účastníků. Vstupujete do turnaje s jasnou ambicí postoupit na BLAST?

Chceme 100% postoupit a kdybychom nepostoupili, tak je to asi velký neúspěch.

Blíží se podzim a s ním také spousta finálových akcí domácích turnajů jako Sazka eLEAGUE nebo Vodafone MČR. Jaké jsou vaše plány a cíle na tuto část roku?

Co se týče českých turnajů, tak cíle jsou to, že to chceme vyhrát, jak MČR tak Sazku. Potom máme různé kvalifikace, kde je cílem postoupit co nejdál a potom ještě IEM Fall. To jsou asi tak nějak aktuálně naše největší ambice a plány.

Jak se těšíš na případné offline akce s diváky?

Určitě se těším, asi každý hráč co hraje CSko nebo jiný hry se těší na takovéto offline stage. Kvůli covidu byla hodně velká pauza, takže se těším. Přes online je to taková nuda. Navíc se SINNERS jsme se žádný český lanky ještě pořádně neúčastnili. Takže by bylo fajn, kdyby jak Sazka eLEAGUE, tak MČR bylo offline a dokázali jsme to tam vyhrát.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.