CS:GO
PGL Major 2022

Severoamerický šok. Argentinsko-uruguayská sestava 9z vyřadila Evil Geniuses z boje o PGL Major

Severoamerický šok. Argentinsko-uruguayská sestava 9z vyřadila Evil Geniuses z boje o PGL Major
15. 4. 2022
  |  

PGL Major Antwerp bude bez severoamerické organizace Evil Geniuses a tedy i hráčů jako William "RUSH" Wierzba nebo Jake "Stewie2K" Yip.

Na straně jedné hráči, kteří dokázali zvítězit v rámci předchozích Major turnajů získat triumf, letos však budou chybět. Evil Geniuses nedokázali projít napříč všemu očekávánímu americkou PGL Antwerp 2022 RMR kvalifikací. Evil Geniuses nedokázali překonat v decider bracketu o poslední postupové místo tým 9z, jehož součástí je argentinsko-uruguyajsko-chilská sestava.

Severoamerická organizace už zažil tragický start a nevypadalo to s jedním z favoritů vůbec dobře. Dnešní zápas všechno dokreslil. Evil Geniuses nejprve nestačili na soupeřící tým na de_nuke 16:11 (9:6), svůj pick, tedy mapu de_inferno sestava zvládla v poměru 16:12 (6:9) a vykřesala si naději na decider. Tam však přišel další šok. EG zahodili vedení 9:6 v polovině a smutně museli sledovat radující se 9z po 30. kole a výsledku 16:14.

9z ještě nemají vyhráno, čeká je také souboj s brazilskými paiN, který určí poslední postupující z americké kvalifikace na nadcházející, první letošní, turnaj s titulem major.

9z vs. Evil Geniuses

Výsledek - 2:1
  • de_nuke 16:11 (9:6)
  • de_inferno 12:16 (9:6)
  • de_overpass 16:15 (6:9)

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @PGLEsports

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.