League of Legends

Sen se rozplynul, postup do skupin EMEA Masters Entropiq znovu neuhrál

Sen se rozplynul, postup do skupin EMEA Masters Entropiq znovu neuhrál
17. 8. 2023
  |  

Decider matche o kvalifikaci do skupinové fáze EMEA Masters nedopadly podle představ. Portugalci GTZ Esports přehráli Entropiq 2:0 a poprvé postupují do hlavní části.

Bylo to blízko, ale i počtvrté přišel neúspěch. Český mistr byl velkým favoritem v BO3 duelu proti šampionům z Portugalska, bohužel ani to nestačilo. V rozhodující den přišel roster GTZ Esports lépe připravený a dokázal svého soupeře ve dvou hrách přehrát. Po úvodní vyrovnané partii přišel stomp, který zcela zhatil naděje Entropiqu. Ambiciozní tým je tak znovu bez účasti ve skupinách, což je dlouhodobý cíl organizace.  

„Nevím, co je pro mě více šokující. To, že Entropiq není ve skupinách nebo neúčast ZeroTenacity. Podle mě měli EIQ naději i na top 8,“ komentoval na Twitteru kouč Heretics Peter Dun. Česká organizace totiž měla tu čest scrimmovat i s velkými evropskými týmy, což je důležitá součást tréninku. Bohužel, v rozhodující moment to nevyšlo a GTZ Esports se podařilo najít recept na úspěch.

Na turnaji zbývají alespoň dvě jiná tuzemská želiska. BISONS a Orbit Anonymo skupinovou fázi díky umístěním v domácích ligách již měli jistou. V barvách španělského týmu nastupuje Random, který by rád odčinil prohrané finále. Savero se v této fázi představí vůbec poprvé, ale jako polský mistr rozhodně nebude chtít být pouze do počtu.

Hlavní fáze EMEA Masters začíná v pondělí 21. srpna a potrvá až do čtvrtka. Od startu následujícího týdne dojde na play-off.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.