CS:GO

Sen o přímém postupu do closed kvalifikace BLAST.TV Major se rozplývá

Sen o přímém postupu do closed kvalifikace BLAST.TV Major se rozplývá
6. 2. 2023
  |  

Je takřka 100% jisté, že SINNERS bude čekat otevřená kvalifikace na evropské RMR, respektive do closed kvalifikace. Případnou zkratku v podobě jistého postupu do uzavřených bojů zmařili ve čtvrtfinále CCT turnaje dánští CPH Flames.

Lednové oznámení týkajícící nadcházející BLAST.TV Major Paris 2023 přineslo naději, že by se některé česko-slovenské celky mohly vyhnout dlouhé cestě BO1 zápasů v otevřených kvalifikacích. Nejblíže byli SINNERS a Dynamo Eclot, v obou případech to však vypadá, že tato zkratka nevyjde. 

Největší šance SINNERS vedla přes severoevropskou část turnaje CCT, v níž se česká jednička probojovala až do play-off. Tam však během nedělního večera vystavili stopku dánští hráči Copenhagen Flames a sen o přímém postupu do BLAST.TV Paris Major 2023: European RMR Qualifier se tak defacto rozplynul. Nyní to bude velmi těžké.

Česko-slovenské celky, stejně jako drtivou část evropských mužstev, bude čekat možnost kvalifikovat se do cyklu přes BLAST.TV Paris Major 2023: European RMR Open Qualifier. První ze dvou kvalifikací startuje už 13. února, druhá poté o den později. Z každé z nich se dál podívá 8 nejlepších.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.