CS:GO

Semifinále PGL Major 2021: Gambit se pokusí zastavit NAVI, Heroic proti G2 hájí vládu severu

Semifinále PGL Major 2021: Gambit se pokusí zastavit NAVI, Heroic proti G2 hájí vládu severu
6. 11. 2021
  |  

Po několika týdnech se nám vyprofilovala TOP4, která si to během soboty a neděle rozdá o titul šampiona letošního PGL Major Stockholm 2021.

Dnes se od 16:30, respektive 20:00 dozvíme, kdo se postaví v nedělním grandfinále před Avicii arénu a švédský dav fanoušků.

Boj za Dánsko a sever! Heroic vs. G2

Podaří se Heroic překvapit všechny a porazit i G2 Esports? Otázka, na kterou od 16:30 začneme hledat odpověděť. G2 Esports zvládli a ovládli 8 posledních zápasů. Zejména pak vítězství 2:0 nad Ninjas in Pyjamas začalo brát vážně ambice toho týmu na finále a titul.

G2 Esports jsou navíc jediným týmem online éry, respektive jediným z TOP 4 PGL Major 2021, který byl na prvním místě svtového žebříčku, ale neovládl jediný turnaj.

Naproti nim se postaví Heroic, které přivítá ve švédské hale opoznání větší a hlasitější publikum. Šestadvacetiletý Casper "cadiaN" Møller je připraven dotáhnout "svůj" tým až do finále. Dánský tým předvádí kvalitní výkony, na ty nejlepší týmy to však ne vždy stačí.

Zvítězí Gambit v klíčovém zápase s NAVI?

Gambit jsou vyzyvatelem dalšího CIS týmu Natus Vincere v boji o 2. finálový slot. Na jedné straně velezkušený Abay "Hobbit" Khasenov, na druhé extrémně motivovaný Aleksandr "s1mple" Kostyliev, který chce ovládnout největší možný turnaj vůbec.

V posledním měření sil se radovali Gambit, kteří v rámci IEM Fall CIS 2021 uspěli 2:0. Výhodou tohoto týmu může být také fakt, že perma ban tohoto celku je Nuke, mapa, na které mají NAVI 100% win ratio.

Favoritem i přesto zůstávají v tomto zápase Natus Vincere.

Vzhledem k popularitě CS:GO ve východoevropském regionu, v kombinaci se zajímavostí obecně tohoto zápasu, se můžeme dočkat dost možná ještě větší sledovanosti než ve včerejších zápasech. Přímý přenos PGL Major poběží zejména na hlavním PGL Twitch kanále. České vysílání běží na Twitch kanále @TurboKanál.

Zdroj úvodní fotografie: photos.pglesports.com

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.