CS:GO

Semifinále IEM Katowice: Zastaví Liquid rozjeté G2 Esports? A čeká nás odplata od NAVI?

Semifinále IEM Katowice: Zastaví Liquid rozjeté G2 Esports? A čeká nás odplata od NAVI?
11. 2. 2023
  |  

Čtvrtfinále je minulostí, zraky fanoušků CS:GO směřují nyní do TOP 4, tedy semifinále, ve kterém dnes odpoledne a večer uvidíme G2 Esports s Liquid a také Heroic proti NAVI.

Čtvrtfinálové boje jsou minulostí a nejlepší čtyřku turnaje IEM Katowice 2023 doplnily týmy G2 Liquid, kteří porazili 2:1 francouzsko-dánské Vitality a také NAVI, kteří zdolali Outsiders v poměru 2:0.

Do dnešního úvodního semifinále se postaví právě dánští Heroic, kteří prošli skupinovou fází bez zaváhání a ztráty kytičky, kdy si poradili 2:1 s Complexity a následně zvítězili 2:0 nad OG a Vitality. Jejich soupeř, celek Natus Vincere, který v loňském roce v Katowicích vyhořel i kvůli překrytí se části eventu se začátkem ruské invaze na Ukrajinu, to měl letos o poznání složitější, ale přesto se do TOP 4 dostal díky včerejšímu těsnému vítězství nad Outsiders.

Kurzovým favoritem jsou, možná pro některé překvapivě, dánští hráči celku Heroic, kteří předvádí dlouhodobě stabilní výkony a dnes budou chtít na tuto schopnost navázat. SazkaBET vidí jejich šance na vítězství v kurzu 1,65:1; naopak Natus Vincere v kurzu 2,10:1.
Přehled play-off IEM Katowice 2023
Posléze, přibližně od 19:00, se do hry dostanou také celky G2 Esports a Team Liquid. Dvě populární a tradiční značky na mapě esportových klubů si to rozdají o druhý finálový slot polského turnaje IEM Katowice 2023.

Zatímco se G2 Esports probojovali rovnou přes skupinovou fázi, ve které neměli problém s BIG, FaZe ani NAVI (všechno 2:0) a ujíždějí si aktuálně na sérii 10 vítězství v řadě, jejich soupeř měl co dělat už ve včerejším čtvrtfinále. Právě v něm, totiž vedl jejich tehdejší protivník, Team Vitality, v jednu chvíli už 12:0, pak se však rozjel velkolepý comeback, který vymrštil Team Liquid do semifinále.

G2 Esports jsou dle sázkových kanceláří obrovským favoritem a dle jejich modelů by měli zvítězit v kurzu 1,26:1; naopak případné překvapení v podobě vítězství a postupu Team Liquid, se zatím vidí na hodnotu 3,40:1.

Turnaj v polských Katowicích můžete sledovat logicky v řadě jazykových mutacích. Anglickou naleznete na oficiálním Twitch kanále esl_csgo, česko-slovenskou pak zprostředková agentura a portál PLAYzone na stejnojemnném Twitch kanále PLAYzoneCZ.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.