CS:GO

Semifinále IEM Cologne: Zaváhají dva nejlepší týmy světa?

Semifinále IEM Cologne: Zaváhají dva nejlepší týmy světa?
16. 7. 2022
  |  

IEM Cologne dnes čekají dvě semifinálové série. Jasnými favority jsou NAVI a FaZe, dva nejlepší týmy světa. Uvidíme v grandfinále reprízu posledního majoru?

Astralis a Movistar Riders v Kolíně zažívají velkou euforii. Dva týmy, které ani nebyly součástí elitní světové desítky nyní mají možnost zahrát si semifinálové série proti dvěma nejlepším týmům světa. Za sebou už oba týmy nechaly G2, ENCE či Vitality, v semifinále pak dokázaly přehrát MOUZ s Liquid.

V kolínské katedrále o zábavu není nouze. Řada favoritů padla už ve skupinové fázi, ve čtvrtek zase oba zápasy skončily až na třetí mapě. FaZe a NAVI jsou ale ještě o úroveň výš a i vzhledem k jejich formě v základní části se zdá, že by pohádka Astralis a Movistar Riders měla skončit.
Intel Extreme Masters / Twitter
V zápase NAVI s Astralis budou Dánové chtít využít skvělé formy Benjamina "blameF" Bremera, který je dle HLTV hodnocení druhým nejlepším hráčem celého turnaje, pouze za s1mplem, hvězdou právě NAVI. Svou formu si však blameF přenesl i do zápasu proti MOUZ a všichni fanoušci světového CS:GO se tak na souboj těchto dvou střelců dozajista musí těšit.

V druhém semifinále se utká FaZe proti špaňelské naději z Movistar Riders. Už teď se dá hovořit o největším úspěchu organizace z pyrenejského poloostrova, ale proč to nedotáhnout až do finále? Vítězové PGL Major Antwerp mají mít navrch co se týče hvězdné firepower a jsou považováni za velkého favorita. Movistar ale hrají ve velké pohodě a zvlášťe v případě vyhraných prvních kol mají velkou šanci hvězdné soupeře potrápit.

Semifinálový den IEM Cologne začíná v 15:30, oba zápasy se budou hrát stylem BO3 a celou akci můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

Zdroj úvodní fotografie: ESL Gaming


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka