CS:GO

Semifinále IEM Cologne 2023: Vitality v souboji Izraelců proti ENCE, Astralis chtějí překonat i G2

Semifinále IEM Cologne 2023: Vitality v souboji Izraelců proti ENCE, Astralis chtějí překonat i G2
5. 8. 2023
  |  

V semifinále IEM Cologne 2023 na sebe narazí nejprve ENCE a Vitality, posléze dojde na odvetu mezi týmy G2 Esports a Astralis, které se již spolu utkaly ve skupinové části. Zažije Lanxess Arena další sérii překvapení?

V Kolíně nad Rýnem bude během soboty bojovat o semifinále čtveřice celků Vitality, ENCE, G2 Esports a Astralis. Právě ony se utkají o postup do grandfinále prestižního německého turnaje s celosvětovým přesahem. Jak bude vypadat harmonogram předposledního dne CS:GO turnaje?

  • 15:30 | ENCE vs. Vitality
  • 19:00 | G2 Esports vs. Astralis

V úvodní bitvě se představí na serveru hned 3 Izraelci, dost možná budoucí generaci nejlepších esport hráčů bude na straně Vitality reprezentovat duo Spinx & flameZ, na straně ENCE to bude hráč NertZ. Bitva mezi 2. a 5. týmem světa tak dostane opoznání větší náboj.

ENCE se podařilo postoupit do semifinále díky jízdě ve skupině, kde zdolali například fnatic (2:0) nebo Heroic (2:1), Vitality se museli procpat také přes čtvrtfinále, ve kterém však porazili Cloud9 (2:0). Favoritem prvního semifinále IEM Cologne jsou právě francouzští Vitality, na které vypsal Sazka BET kurz 1,40:1.

Večer se rozhodne o druhém finalistovi. Do akce půjdou G2 Esports, kteří dokázali během posledních 3 zápasů zdolat Vitality (2:1), FaZe (2:0) a ve skupině i Astralis (2:1), kteří budou jejich soupeřem. Právě dánský celek však od porážky s G2 dokázal zdolat Ninjas in Pyjamas (2:0), MOUZ (2:0), Natus Vincere (2:1) a ve čtvrtfinále i dánské Heroic (2:0).

Oba za sebou mají velké prověrky, Astralis si navíc vyzkoušeli s omlazenou sestavou také velkou stage, což může být výhoda. Dánové budou spoléhat opět na svoji mapu Ancient, pak však budou mít problém na některé s dalších map překonat soupeře, na kterého SazkaBET vypsal kurz 1,65:1, na Astralis je vypsán 2,10:1.

 


Zdroj úvodní fotografie: ESL / Twitter @IEM

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.