CS:GO

Semifinále EPL startuje již dnes! Postoupí favoriti FaZe a NIP?

Semifinále EPL startuje již dnes! Postoupí favoriti FaZe a NIP?
9. 4. 2022
  |  

Poslední čtyři týmy a přes 315 000 dolarů v banku. Takové jsou startovní pozice do dnešních semifinálových duelů ESL Pro League S15, která se svého vyvrocholení dočká od zítřejších 17:00 finálovou BO5 sérií. Do ní se budou chtít bezesporu propracovat hráči týmu FaZe, kteří za sebou mají skalp Players a NaVi, tedy svých nebližších konkurentů ve světovém žebříčku. Na jaké další týmy se však můžeme těšit?

Play-off ESL Pro League S15 má zatím velmi zajímavou příchuť. Do semifinálové fáze se totiž dostala kompletní trojice týmů, která postoupila ze skupiny B, doplňuje ji pak vítěz Group A, tedy švédský celek NIP. A ti si budou muset ve svém klání proti ENCE rozhodně sáhnout na dno sil. Ať už vyhraje kterákoliv ze stran, dá se očekávat prezence kvalitního a pohledného CSka. 

To stejné bychom mohli říci i o souboji týmů FURIA a FaZe, v tomto zápase však favorit bude jasnější. FaZe po výhře IEM sice zaznamenali drobné problémy ve skupinové fázi, play-off ale přineslo vyšachování hned dvojice konkurentů z TOP 3. A ještě před představením jednotlivých dvojic si užijme malou specialitku, nikdo z této čtveřice doposud EPL nevyhrál!

ENCE vs NIP

Už od půl čtvrté se na serveru proti sobě postaví ENCE a NIP. Souboj, který si na HLTV zasloužil ocenění čtveřicí hvězd bude třaskavý a napínavý do posledních chvil. Alespoň podle papírových předpokladů. ENCE se poslední dobou vezou na vlně úspěchů, v posledním updatu sice ztratili jednu pozici, výkony na EPL je ale dost možná dostanou znovu do lepšího postavení, než je desátá příčka. 

Naopak NIP si se ztrátou pozice hlavu dělat rozhodně nemuseli, celkově rok 2022 pro ně zatím připomíná houpačku, tentokrát ale mohou vzhlížet jen po postupu směrem vzhůru. Právě Ninjové jsou navíc v EPL od samotného začátku soutěže a jednoznačně nechtějí prodloužit sáhodlouhou sérii bez titulu.

O vyrovnanosti utkání svědčí i prozatímní výkony týmů v turnaji, ENCE zatím nasbírali rating 1.12, NIP jen o setinu méně. Velmi dobře si vedou i individuality na obou stranách, REZ je s hodnocením 1.30 zatím třetím nejlepším hráčem v turnaji, Spinx má na svém kontě rating 1.25 a zaostává za Švédem jen o dvě pozice.
Tabulka EPL se pomalu plní, kdo obsadí poslední dvojici políček?  | Zdroj: Twitter @ESLCS

FURIA vs FaZe

FaZe proti FURII na plac! A to dokonce podruhé v letošní sezoně EPL. Tyto dva týmy se již utkaly ve své skupině B a bylo z toho těsné vítězství FaZe poměrem 2:1. Dá se ale očekávat, že průběh tohoto zápasu bude krapet jiný. Od té doby sice mnoho vody v řece neuplynulo, FaZe ale od té doby slízli smetánku za porážku NaVi

Nelze říci, že by FURIA s výsledkem 2:1 proti Astralis byla automaticky horším celkem, zápas proti FaZe se ale dá označit za jinou ligu. Ku prospěchu Brazilců přispívá alespoň fakt, že dokázali vyhrát celou původní skupinu B, motivace poslat ze hry světovou dvojku rozhodně také bude jihoamerickým šelmám jen a pouze hrát do karet.

"Dílo ještě není dokonáno, v očích mnohých bylo cílem tohle (porážka NaVi), ale ve hře jsou stále velmi silné týmy a my se musíme znovu koncentrovat na náš zápas s týmem FURIA," nechal se slyšet před začátkem semifinále karrigan. Zápas jako takový je plánován na sedmou hodinu večerní a rozhodně bude jeho sledování stát za to!

Zdroj úvodního obrázku: Twitter @ESLCS 

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského CS:GO komentátora a redaktora.