CS:GO

Semifinále BLAST.tv Paris Major: Co čekat od favoritů? Dočkáme se finále Heroic vs. Vitality?

Semifinále BLAST.tv Paris Major: Co čekat od favoritů? Dočkáme se finále Heroic vs. Vitality?
20. 5. 2023
  |  

Semifinálový den BLAST.tv Paris Major 2023 je tady. O poslední grandfinále CS:GO Major si zahraje čtveřice týmů Heroic, GamerLegion, Vitality a Apeks. Fanoušci esportu a CS:GO zvlášť by tak měly mít program na sobotní a nedělní odpoledne jasný.

Heroic vs. GamerLegion

Z pozice jednoho z největších favoritů na finále, respektive na titul, už před startem play-off, vstupují do hry dánští Heroic. Ti sice na poli organizace bojují o přežití v rámci finanční rozvahy, ale na CS:GO serveru to šlape a Dánové se mohou přiblížit vysněnému triumfu.

Vyzyvatelem Heroic je aktuálně 22. tým světa - GamerLegion, který neprohrál v posledních 4 zápasech za sebou, ostatně stejně jako Heroic. Dánové našli jediného přemožitele, kterým byl Team Vitality, z posledních 9 zápasů a připsat si budou chtít další výhru.

Dánští Heroic jsou také favoritem z hlediska kurzů, kdy je na jejich vítězství vypsán 1,20:1. Naopak na výhru GamerLegion je vypsán dokonce kurz 4,00:1. Ostatně se ani moc neočekává, že by zápas měl dojít do všech tří map, o čemž svědčí kurz 2,20:1 na to, že se odehrají všechny 3 mapy. Zápas můžete sledovat už od 15:00.
Play-off bracket BLAST.tv Paris Major 2023 před semifinálem | Zdroj: Twitter @BLASTtv
Ve večerním timeslotu naskočí do akce miláčci domácího publika, Team Vitality, který by se rád před svým vlastním publikem, ve svém vlastním městě a vlastní zemi, dostal do finále a zabojoval o obrovský triumf. Důležitou roli sehraje nejen francouzský AWP hráč Mathieu "ZywOo" Herbaut, ale i dánský Peter "dupreeh" Rasmussen, který by se případným úspěchem ve finále stal rekordmanem v počtu vítězných CS:GO Major turnajů.

Vitality však musí udělat první krok, kterým bude semifinále s nevyzpytatelnými Apeks, kteří ve včerejším semifinále porazili zámořský Team Liquid a z pozice 19. týmu světového žebříčku už by se dalšího upsetu dopustit neměli. Navíc Team Vitality neprohrál už 10. zápasů v řadě, většinu soupeřů (včetně velikánů jako Heroic, G2 nebo FaZe) drtí v poměru 2:0

Právě na to, že se odehrají pouze dvě mapy i v dnešním semifinále vypsal SazkaBET kurz 1,61:1 (under 2,5 mapy). Apeks plní roli velkého kurzového outsidera a jejich šance na vítězství se vidí v kurzu 3,75:1, naopak na Vitality takřka 1,22.

Domácí publikum, najetá forma i individuální výkony. To všechno dohromady by mělo hrát ve prospěch týmu Vitality, který se bude chtít přes pařížskou arénou předvést a dokráčet v sobotu večer do finále BLAST.tv Paris Major 2023.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.