League of Legends

FC Schalke 04 může skončit v LEC! Klub se topí v problémech

FC Schalke 04 může skončit v LEC! Klub se topí v problémech
26. 2. 2021
  |  

Doženou problémy fotbalového klubu ten esportový, který se snaží bojovat s nejlepšími v LoL lize LEC? Spekuluje se o prodeji slotu!

Tradiční německý fotbalový klub nezažívá jednoduché období. Poslední místo v německé Bundeslize, záchrana vzdálená na míle daleko a ekonomická sekera v podobě chybějících diváků  na zápasech. Všechny problémy FC Schalke 04 mohou dolehnout i na postavení jejich esportové divize. Silně se tak mluví o možném prodeji slotu v LEC.

Německý tým vstoupil do světa elektronického sportu v létě roku 2016 a jeho řadami prošlo hned několik zvučných jmen jako Elias "Upset" Liss, který aktuálně hájí barvy fnatic nebo jungler Erberk "Gilius" Demir (stále hrající za Schalke 04).

Finanční problémy, které řeší na všech úrovních začínají doléhat i na esportový tým, ze kterého prosakují zprávy o možné ztrátě slotu v LEC, respektive jeho prodeji, kterým by byla zacelena alespoň část rozpočtu, rozhodně však ne celá, protože v souvislosti s německým fotbalovým klubem se mluví o ztrátách až 200 milionů euro.
Klub nechce ani není nucen prodat svoje místo v LEC. Existují ovšem scénáře, kdy by se to mohlo stát, zejména z důvodu zachování fotbalového jádra klubu a my na to musíme být připraveni.
Tim Reichert
Head of FC Schalke 04 esports
Celek se podle vyjádření bývalého německého fotbalisty, spoluzakladatele SK Gaming a v současnosti šéfa esport projektu v FC Schalke 04, nechce slotu vzdát. Ale variant je údajně hned několik včetně té, kdy se slot bude prodávat. Cena jejich místa v LEC by se měla pohybovat okolo 20 milionů euro.

Pokud by skutečně muselo dojít k výměně z finančních důvodů, nejčastěji se skloňují jména z francouzské ligy, tudíž by se klidně mohlo stát, že jeden fotbalový klub vymění ten druhý, v tomto případě dost možná pařížské PSG. 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.