League of Legends

Šampion Worlds odsouzen ke čtyřem letům vězení, odvolání zamítnuto

Šampion Worlds odsouzen ke čtyřem letům vězení, odvolání zamítnuto
17. 5. 2024
  |  

Taiwanský legendární hráč Toyz nastupuje do výkonu trestu za prodej drog, byl odsouzen za obchodování s marihuanou, vůči kterému jsou asijské země legislativně velmi přísné.

Toyz, vlastním jménem Lau Wai Kin, se proslavil již na začátku esportové historie League of Legends. Od prvních sezón byl známý jako skvělý hráč, dominantní midlaner s širokým champion poolem. Dodnes se jedná o jednoho z nejoblíbenějších taiwanských hráčů historie.

Vrchol Toyze přišel na světovém šampionátu druhé sezóny, na kterém šokoval korejské supertýmy s celkem Taipei Assasins a zvedl Summoners Cup s hráči jako Stanley či BeBe, od kterých nebyla přemrštěná očekávání. 

Šampioni druhého světového šampionátu Taipei Assasins | Zdroj: Riot Games
Poté se vrhnul na kariéru streamera a tvůrce obsahu, vlastnil týmy soutěžící v taiwanských ligách a východoasijských soutěžích. V posledních letech byl ale spojován pouze s drogovým skandálem, kdy měl být součástí přeprodeje marihuany v objemech cca. půl milionu korun. To taiwanské zákony neodpouští.

Toyz tedy nastoupí k výkonu trestu a jeho esportová a obsahová kariéra bude minimálně na čtyři roky zastavena. Je otázkou, jestli se vůbec ještě kdy obnoví, ale komunita mu jistě zůstane věrná, stále patří mezi velké taiwanské celebrity.


Zdroj úvodní fotografie: New Taipei News

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč