CS:GO

Sampi zdolali AGO a jsou v TOP 3 turnaje European Pro League Season 8

Sampi zdolali AGO a jsou v TOP 3 turnaje European Pro League Season 8
8. 6. 2023
  |  

Týmu Sampi se v závěru první polovině sezony daří na výbornou a česko-slovenská sestava dokázala dnes uspět v zápase s polskými AGO, díky čemuž se dostala do finále Upper Bracket turnaje European Pro League Season 8.

Česko-slovenský celek Sampi se krok za krokem blíží velkému unikátu. Jen před pár týdny se podařilo sestavě ovládnout turnaj European Pro League Division 2 a nyní celek sahá po titulu také v první divizi stejnojmenné soutěže a její 8. sezony. V cestě teoreticky stojí už pouze dva soupeři. Významný krok udělali Sampi dnes v souboji s AGO, které zdolali 2:1.

Postup do TOP 3 se však nerodil vůbec snadno a Sampi se dostali do problémů už na úvodní mapě, kde prohrávali 4:11 a i v závěru tahali za kratší konec provazu. Pak se však česko-slovenskému celku podařilo odrazit map pointy a vybojovat prodloužení. V něm už byla dominance Sampi vidět, díky čemuž se tým dostal do vedení 1:0 (de_ancient 19:16).

Následně sice na vlastním map picku ukázal kvality i polský celek, který za T-side na mapě de_nuke vybojoval hned 10 kol a posléze dokráčel pro vítězství 16:10. Sampi však prokázali své kvality a mentální odolnost na závěrečné mapě, kde dominovali a poté, co za T-side získali vedení 9:6, už dokráčeli pro vítězství 16:6 bez zaváhání.

Sampi vs. AGO

Výsledek - 2:1
  • de_ancient 19:16 (4:11)
  • de_nuke 10:16 (5:10)
  • de_mirage 16:6 (9:6)

V dalším kole vyřazovacích bojů vyzvou hráči Sampi lepšího z dvojice ILKA vs. Anonymo, kteří v těchto chvílích (čtvrtek odpoledne) hrají 2. kolo Upper Bracketu. Ve spodní části bracketu pak zůstávají týmy jako Iron Branch nebo PROSPECTS.

Zdroj úvodní fotografie: sociální sítě Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.