CS:GO

Sampi se počvrté představí v CCT North, dostali pozvánku do skupinové části

Sampi se počvrté představí v CCT North, dostali pozvánku do skupinové části
15. 9. 2023
  |  

Navzdory nepříznivým výsledkům v severoevropském vydání seriálu turnajů CCT se Sampi prodrali mezi pozvané týmy do skupinové fáze, zařadili se tak mezi týmy jako TSM, ENDPOINT nebo B8. Velkou roli v pozvánce pro slovenskou pětici jistě zahrálo skvělé umístění v rámci CCT East Europe Series #1, kde v konkurenci třiadvaceti týmů skončili druzí.

Aktuálně osmapadesátý tým světa se podívá do další série zápasů CCT. Bfullovi svěřenci sice poslední dny, nepříliš úspěšně, válčí v CCT East #2, díky výsledkům v předchozím turnaji pro východní Evropu ale zaujali organizátory severského měření sil. V něm se již Sampi představili celkem čtyřikrát. Poprvé se mezi tamní elitu probojovali v CCT North #5 z uzavřené kvalifikace, v hlavním turnaji ale po prohře 1:2 s MOUZ NXT skončili na děleném pátém místě s dotací dvou tisíc dolarů.

Druhá účast pro organizaci Jakuba Jankta tak slavně nedopadla. Ve swiss formátu se díky skalpu Aurora Young Blood sice zvládli zachránit na skóre 2:2, rozhodující zápas proti ThunderFlash ale prohráli 0:2 a z turnaje odcházeli s prázdnou. Naopak SINNERS v témže turnaji opanovali celou úvodní část bez ztráty mapy. Následně ale tým z Liberce padnul ve čtvrtfinále a dosáhl tak na stejné umístění, jako Sampi při své první zkušenosti.

Známé "Do třetice všeho dobrého" bohužel nezafungovalo v CCT North Europe Series #7. Tam Sampi sice slavili vítězství nad EYEBALLERS, zápasy proti Let Us Cook a JANO byly ale předzvěstí nepostupu. Ten byl potvrzen vlivem kolize zápasů s turnajem CCT East Europe Series #1, Sampi ve snaze uspět na východě Evropy svůj poslední duel v CCT North #7 proti ThunderFlash vzdali a jejich putování zatím posledním turnajem tohoto druhu skončilo.

V posledních dnech se Sampi soustředí opět na CCT East Europe Series, tentokrát ale s pořadovým číslem 2. V úvodních dvou zápasech třetí tým MČR hodnocení sice nestačil postupně na Pompu a Falcons, boj o záchranu ale dnes zahájili vítězstvím 2:0 proti SHAPITO. Zda-li se povede partě ze země dvouramenného kříže uspět v konkurenci evropské elity, zatím visí ve hvězdách, vybrané zápasy ale budou k mání na Twitchi pořadatele.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.