CS:GO

Sampi prohráli s Nexus a v European Pro League 2nd Division končí

Sampi prohráli s Nexus a v European Pro League 2nd Division končí
14. 2. 2023
  |  

Na novou sestavu Sampi čekalo dnes odpoledne pokračování mezinárodního turnaje European Pro League 2nd Division Season 1. V těžké zkoušce celek vyzval rumunské Nexus.

Sampi prožívají náročné dny v soutěži European Pro League, v níž se tým propadl do Lower Bracket a musí se prokousat přes složitou síť zápasů. Po včerejším zápase přišla dnešní těžká zkouška proti rumunskému celku Nexus. Ta začala na mapě de_nuke, kterou si zvolili Sampi.

Česko-slovenský roster nezačal vůbec špatně a během úvodu zápas se dostal (start za T-side) dokonce do vedení v poměru 7:3. Rumunský soupeř se v závěru půle vzchopil a dokázal snížil na rozdíl jediného kola (7:8).

Do druhé půle vstoupili Sampi vítězně pistol roundem, poté se však jejich hra začala rozpadat a v klíčové fázi úvodní mapy chytli tempo hráči Nexus. Ti získali za stavu 10:12 neuvěřitelných 6 kol v řadě, čímž definitivně rozhodli.

Druhá mapa však Sampi sedla od první chvíle takřka dokonale. Česko-slovenský tým sice v úvodu získal řadu kol, ale také o některá přišel a po 9 kolech tak bylo skóre 5:4. Pak však přišla série 5 ze strany Sampi, jediné pro Nexus, což znamenalo stav půle 10:5. 

Po výměně stran se však karta začala postupně obracet. Sampi sice dokázali připsat sérii 3 kol, ale v samotném závěru se začala hra dramatizovat. Nexus dokázali sérií 4 kol srovnat na 14:14. Kolo s číslem 29 dopadlo pro Sampi skvěle a ti téměř bez chyby vyčistili soupeře, čímž se dostali na map point. V závěrečném kole však opět uspěl rumunský celek a bylo srovnáno (15:15). V prodloužení se radoval tým Nexus po výsledku 19:17.

Nexus vs. Sampi

Výsledek - 2:0
  • de_nuke 16:12 (7:8)
  • de_mirage 19:17 (5:10)
  • de_ancient

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.