CS:GO

Sampi porazili Cryptovu a postupují do finále European Pro League Season 3 Division 2

Sampi porazili Cryptovu a postupují do finále European Pro League Season 3 Division 2
13. 5. 2023
  |  

Velkolepý česko-slovenský souboj ve finále Lower Bracket turnaje European Pro League Season 3 Division 2 nabídl dramatickou podívanou, všechny 3 mapy a konečné vítězství Sampi 2:1 nad Cryptovou.

Ostravská organizace Cryptova se svojí CS:GO sekcí začala finále Lower Bracket turnaje European Pro League Season 3 Division 2 skvěle, když získala hned 5 kol v řadě. Pak sice Sampi snížili, nicméně se do kontaktu nedostali a v polovině prohrávali 4:11. Posléze sice dokázali snížili, ale nikdy nevyrovnali. Od stavu 12:11 získala Cryptova 4 kola v řadě, díky čemuž se stala vítězem úvodní mapy 16:11.

Ani na druhé mapě se fanoušci zápasu nenudili. Cryptova se dokázala dostat do vedení v poměru 9:6 po úvodních 15 kolech, ale ani to jí nestačilo, protože Sampi zejména díky dobrému týmovému výkonu průběh srovnali a nakonec i otočili ve svůj prospěch. V závěru se sice Cryptova snažila o comeback, ale ta vyšla nazmar a tým padl 14:16.

Závěrečná mapa už začala pro Sampi lépe, kteří dvakrát sérií 3 vítězných kol v řadě drželi otěže nad první polovinou, kterou ve výsledku dotáhli ke stavu 9:6. Po výměně stran se Cryptova nedokázala chytit a získávala pouze dílčí kola, což na Sampi, kteří mířili za vítězstvím nestačilo. Sampi zvítězili 16:10 a zajistili si zítřejší grandfinále turnaje.

Cryptova vs. Sampi

Výsledek - 1:2
  • de_inferno 16:11 (11:4)
  • de_ancient 14:16 (9:6)
  • de_mirage 10:16 (6:9)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.