League of Legends

Sajatorovi se postup vzdaluje, Random hraje o špici LVP

Sajatorovi se postup vzdaluje, Random hraje o špici LVP
19. 2. 2024
  |  

Ve Španělsku můžeme v nejvyšší lize sledovat dva domácí midlanery, oba najdeme na opačných pólech tabulky základní části.

Esportová sekce fotbalové Barcelony ještě nikdy do LVP nevstoupila tak špatně, jako v letošním jarní splitu. Tým byl zvyklý bojovat v EMEA Masters, nebo minimálně v playoff domácí ligy. Na jaře to ale nevypadá na postup mezi nejlepší šestici LVP.

Naději mohlo Sajatorovi a spol. dodat vítězství proti ZETA Gaming, ve kterých český fanoušek pozná ex-supporta eSuby FGG. Tato vlaštovka ale jaro v Barceloně nenastartovala, v následujícím kole slavná značka podlehla CASE.

Barca má stále osm zápasů a teoretickou možnost postup, každá ztráta už ale může být konečná a ztrácet musí i konkurenti.

Tabulka španělské Superligy LVP po desátém kole | Zdroj: Leaguepedia

Radostněji se na tabulku dívá Random, hrající za akademii MAD Lions, v současnosti pojmenovanou Movistar KOI. Ačkoliv také ztratil bod proti CASE, vyhrál proti ZETA a se skóre 7-3 sedí na druhém místě.

Randomovi se navíc daří i v individuálním ohledu. Při výhrách svého týmu sbírá ocenění MVP, podařilo se mu to už čtyřikrát a v individuální soutěži je tak mezi všemi hvězdami LVP na druhém místě. 

Tento týden Barcu čeká Ramboot a UCAM, na Movistar KOI losem vyšly Guasones a Rebels.



Zdroj úvodní fotografie: LVP Superliga

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč