League of Legends

Sajator míří z eSuby do Barcelony, bude třetím Čechem v LVP

Sajator míří z eSuby do Barcelony, bude třetím Čechem v LVP
7. 1. 2023
  |  

Spekulace potvrzeny. Z Hitpoint Masters míří do světa další hráč, o služby 18letého midlanera Sajatora má zájem katalánská Barcelona.

Česká enkláva v španělské LVP lize vyrostla o jednoho člena. Do Barca eSports míří Sajator, který poslední dva roky nastupoval v barvách eSuby a s týmem se mu podařilo hned třikrát ovládnout Hitpoint Masters. I přes to, že je mu stále jenom 18 let, má za sebou bohaté zkušenosti a odehráno několik splitů.

Bohužel pro něj, v týmu s Dreedym se již nepotká. Český topař odchází do celku Guasones, v barvách katalánské organizace tak vydržel jenom dva splity. Jeho místo zaujme WhiteKnight, naposledy působící v KOI či Astralis. Zbytek roster zůstává nezměněný, v roce 2023 budou nastupovat dále Hadess, Deadly a Efias. 

Přestup sice ještě nebyl Barcelonou oficiálně oznámen, již je však aktualizovaný kontrakt v GCD, který potvrzuje příchod Sajatora i zbytek rosteru. 

Španělská LVP zůstává ligou zaslíbenou pro české hráče. Aktuálně na Pyrenejském poolostrově budou hrát hned tři domácí hráči, v žádné jiné soutěži nemáme takové zastoupení. Historicky se tam navíc dařilo například Denykovi či Freezovi, oba navíc dokázali tamní soutěž ovládnout.

LVP začíná již v pondělí 16. ledna, k vidění bude ihned český midařský souboj mezi Sajatorem a Randomem, protože los proti sobě poslal Barcu s BISONS. Dreedy pak nastoupí proti bývalému týmu ve čtvrtek, kdy Guasones vyzvou katalánskou organizaci.  

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.