League of Legends

Sága jménem Perkz pokračuje! Hráč oficiálně končí v Cloud9. Dojde na mega přestup do Vitality?

Sága jménem Perkz pokračuje! Hráč oficiálně končí v Cloud9. Dojde na mega přestup do Vitality?
13. 11. 2021
  |  

Dočkáme se jedné z nejdivočejších offseason co do přestupů? Jedna potenciální přestupová bomba střídá druhou. Jak vypadá aktuálně situace okolo Chorvata Luka "Perkz" Perković?

Velkých přestupů se chystá hned několik. Svůj dres budou měnit s největší pravděpodobností Rekkless, Humanoid, Carzzy a další hráči nejen v Evropě. Jedno jméno však vzbuzuje velké ovace a nálady esportové komunity.

Luka "Perkz" Perković před rokem přestoupil za velký peníz do Cloud9 a po letech v Evropě (zejména G2) se vydal za velkou louži. Severoamerický tým přitom pomohl dotáhnout během pár měsíců k úspěchům v zámoří i postupu na MSI 2021 i světový šampionát Worlds 2021. Těmto dnům je však konec a sám hráč během noci potvrdil, že je jeho etapa s Cloud9 u konce.

"Cloud9 byla nejlepší organizace, ve které jsem byl. Děkuji za to, že jste se o mě starali," konstatoval Perkz na svém Twitteru.

Další linie celé této ságy je však spojená s kontraktem, na základě kterého byl chorvatský hráč do Cloud9 prodán. G2 Esports si údajně do smlouvy nechali dát "pojistku" spojenou s nadcházejícími destinacemi právě pro mid lanera. Součástí by měla být jakási "klauzule" o tom, že Perkz nepřestoupí v následujících letech do Fnatic.

Právě evropská organizace by svými ambicemi i zázemím mohla být jedou z potenciálních adres přestupu. Tato možnost však díky informacím, které vyplavaly na povrch, padla. Nejpravděpodobnější možností je nyní skutečně "mega" přestup do Vitality, týmu, který chce postavit konkurenceschopný tým evropské špičce.

Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport