Dota 2

SabeRLight- se do Texasu nakonec podívá! Zahraje si za tým Entity

SabeRLight- se do Texasu nakonec podívá! Zahraje si za tým Entity
27. 7. 2022
  |  

Týden před startem PGL Arlington Major 2022, druhého letošního major turnaje, se tým Entity dozvěděl neradostnou zprávu. Jejich carry hráč ruské národnosti, Ivan "Pure" Moskalenko, nezískal na cestu do Spojených států amerických vízum a na event se tak nepodívá. Jako stand-in ho k radosti českých fanoušků nahradí Jonáš "SabeRLight-" Volek!

Tým Entity se do západoevropské první divize DPC kvalifikoval v jarní části, kdy povýšil z druhé ligy mezi elitu Dota 2 scény. V té době se hráčům sice nepodařilo postoupit na major ve Stockholmu, avšak po změně na pozici carry, kdy angažovali osmnáctiletý talent v podobě Pure, dokázali ve třetí letošní DPC tour skončit na čtvrtém místě poté, co v tie-breakeru porazili Team Secret a zajistili si účast na PGL Arlington Major 2022.

Vzhledem k přísným nárokům na získání víza do USA a momentálnímu napadení Ukrajiny Ruskem však Pure nezískal vízum a tým Entity se musel rychle dívat po náhradě. A náhradu našel vskutku skvostnou. Díky neschopnosti severoamerické organizace TSM kvalifikovat se na nadcházející turnaj, si tým Entity zvolil jejich hvězdného českého offlanera. SabeRLight- se sice nespecializuje na pozici carry, jako agresivní hráč na pozici tři však má s farmením zkušenosti a mechanicky se jedná o jednoho z nejlepších hráčů světové scény. Navíc má díky druhému místu ze Stockholmu důležité zkušenosti.

SabeRLight- tak bude jediným českým zástupcem na PGL Arlington Major 2022, avšak přidá se ke slovenskému carry hráči skiterovi, který s týmem Tundra Esports patří mezi favority turnaje.

Pro české a slovenské fanoušky tak možná bude jednodušší vybírat, komu fandit. PGL Arlington Major 2022 začíná již 4. srpna a Sazka Esport bude s články u toho!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.