CS:GO

s1mple přispěl na obranu rodné země přes 750 000 korun

s1mple přispěl na obranu rodné země přes 750 000 korun
2. 3. 2022
  |  

Ukrajinský hráč Oleksandr "s1mple" Kostyliev poslal na podporu domobrany své země 1 000 000 UAH, v přepočtu přes 750 000 českých korun.

Čtyřiadvacetiletý ukrajinský hráč Oleksandr "s1mple" Kostyliev se rozhodl podpořit svoji zemi v ruskou invazí částkou 1 000 000 UAH, což v přepočtu s aktuálním kurzem odpovídá téměř třičtvrtě milionu českých korun. 

Informaci zveřejnil a potvrdil sám hráč po nepovedeném turnaji IEM Katowice na svém Instagramu, dál ji rozšířil přes Twitter ukrajinský komentátor Vitalii Volochai. Ukrajinský hráč sice s přítelkyní žije dlouhodobě v Moskvě, myšlenky k rodné krajině však nezmizely.

Významnou podporu dostal hráč už během turnaje v Polsku, kde vystoupil před startem play-off. Legendární CS:GO hráč totiž v rozhovoru před vyřazovací části vyjádřil, že esport patří mimo politiku a že hráči ani další lidé ze zázemí nemají nic společného s aktuálním politickým děním. Sám navíc vyjádřil obavu: "Bojíme se všichni." 

Konflikt však pokračuje v esportu dál. BLAST například včera oznámil, že přestává zvát do svých turnajů organizace se sídlem v Rusku.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.