CS:GO

Rozdělení skupin Y-Games PRO Series 2023: ENTERPRISE začínají, Entropiq s BRUTE zakončují

Rozdělení skupin Y-Games PRO Series 2023:  ENTERPRISE začínají, Entropiq s BRUTE zakončují
6. 4. 2023
  |  

Slovenský pořadatel Yzone již brzy spustí další ročník mezinárodního turnaje Y-Games PRO Series. Na startu budou ve skupinách také, logicky, houfně zastoupeny česko-slovenské organizace. Rozdělení skupin přináší zajímavé souboje, a také, vzhledem k účasti v poslední skupině, nabízí Entropiq čas na přípravu ideální sestavy.

ENTERPRISE, UNiTY, Sampi, Cryptova, BRUTE a Entropiq nastoupí jako zástupci česko-slovenské scény do Y-Games PRO Series 2023. Tuzemské týmy jsou společně s dalšími zástupci, kteří se do dostali, nastoupí do 4 skupin po 4 týmech, přičemž do play-off postupuje vždy TOP 2, týmy na 3. a 4. místech si zahrají tzv. Last Chance.

Poté, co se odehraje skupinová fáze i Last Chance bracket, dojde na střet týmů v samotném single-elimination bracket BO3. V něm se utká nejen 8 týmů, které projdou skupinami na 1. a 2. místě, ale i 4 celky z Last Chance a 4 pozvané týmy. Těmi budou Astralis Talent, Dynamo Eclot, SINNERS a BIG Academy, vítěz Y-Games PRO Series 2022.

Ve skupině "A", která se bude hrát už další týden od pondělí do středy, uvidíme eC Brugge, ENTERPRISE, PALOMA a NtK. O týden později dojde na řadu skupina "B", v níž se z česko-slovenských zástupců budou prezentovat hráči Sampi a Team UNiTY, které doplní PGE Turow a sYnck.

Závěr dubna bude patřit skupině "C", kde z tuzemské scény hrající Cryptova doplní sestavu Domination, NAVI Junior a ex-HONORIS. Květen rozehraje závěrečná skupina s B8, BRUTE, Budapest Five a Entropiq. Právě u posledního zajímavého týmu je zajímavé sledovat, že tým možná dojde ke změnám, takže se čas na přípravu hodí, ale je otázkou, s jakou sestavou nastoupí.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.