CS:GO

Rotace u ENTERPRISE. V oficiálním zápase nastoupil w0nderful, chyběl Matys

Rotace u ENTERPRISE. V oficiálním zápase nastoupil w0nderful, chyběl Matys
24. 3. 2022
  |  

Matúš "matys" Šimko zůstal mimo soupisku týmu ENTERPRISE v úvodním zápase Elisa Invitational Spring 2022: Contenders Stage, do akce se dostal ukrajinský supertalent Ihor "w0nderful" Zhdanov. Jak to však bude se sestavou dál?

Česká organizace ENTERPRISE postupně dost možná kráčí ve své CS:GO sestavě k mezinárodnímu složení. Alespoň tak se jeví poslední kroky týmu. Ten v zimě opustil jeden z nejlepších domácích sniperů, David "forsyy" Bílý a začala neutuchající rotace. 

Nejprve dostal šanci Dominik "NIO" Maxian, ten však vydržel v týmu jen dva měsíce a coach Nevar se rozhodl pro zahraniční cestu. Kromě NIO skončil také Adejis a přišlo zahraniční duo Ville "myltsi" Vilkman a Raul "Blytz" Gligor. 

Rumunsko-finská dvojice dokázala v úvodních zápasech ukázat své kvality, ale ani tak to nestačilo, aby se tým udržel v TOP 50 světového žebříčku. Samozřejmě logicky, tým potřeboval čas na sehrání se.

V posledních dnech se však rozjely další spekulace týkající se příchod sedmnáctiletého Ukrajince, bývalého hráče HellRaisers, Ihora "w0nderful" Zhdanova. Ten však působí v roli AWP hráče a tak všechny během středy překvapilo, když se do sestavy ENTEPRISE pro zápas s BIG Academy dostal w0nderful na úkor Matyse, a ne současného snipera myltsiho.
Skončí Matys v ENTERPRISE? | Zdroj fotografie: CNC / Sazka eLEAGUE
První mapa zápasu s BIG Academy skončila debaklem v poměru 16:2 (14:1), podobně to začínalo vypadat i na Mirage, kde v polovině německý celek vedl 13:2, k vítězství však mapu nedotáhl a prohrál 19:17. BIG Academy se však o vítězství obrat nenechali a zvítězili 16:8. ENTERPRISE tak při premiéře w0nderfula skončili s prázdnou.

Samotný ukrajinský hráč však skončil se skórem 56:43; 80,8 ADR, což z něj dělalo nejlepšího hráče ENTERPRISE. 

Bez ohledu na přístup a ambice však mohou ENTERPRISE narazit při změně hráče z Česka nebo Slovenska za zahraničního borce. Problém spočívá v tom, že některé z domácích soutěží dávají možnost týmům mít týmy složeny ze 3 CZ/SK hráčů a 2 zahraničních. V případě ENTERPRISE by to nyní byl opačný poměr. 

Zároveň portál PLAYzone zveřejnil, že v uzavřené soupisce pro nadcházející Tipsport Road to MČR: Bratislava figuruje jak současný sniper Ville "myltsi" Vilkman, tak Matúš "matys" Šimko. Stejně tak se vedení pro stejný portál rozhodlo situaci nekomentovat.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.