League of Legends

Roster Fnatic je venku! Do týmu přichází trio Humanoid, Wunder a RazorK

Roster Fnatic je venku! Do týmu přichází trio Humanoid, Wunder a RazorK
10. 12. 2021
  |  

Očekávaná nová sestava Fnatic je oficiální. Organizace mění hráče na třech pozicích, české fanoušky zajisté nejvíce potěší příchod Humanoida z MAD Lions.

Zvěsti o rosteru Fnatic kolovaly internetem dlouho a čekalo se na oficiální stvrzení. Pokud tedy sledujete dění během offseason, překvapení se nekoná. Nová sestava je skutečně ve složení Wunder – RazorK – Humanoid – Upset – Hylissang, což napsané na papíře budí respekt.

Čeští fanoušci dlouho sledovali dění kolem Humanoida, který byl dlouho spojován s přesunem do NA, ale o jeho služby nakonec projevili zájem právě z Fnatic. Midlaner byl sice pod kontraktem, nicméně nový tým byl tak přesvědčen, že ho ze smlouvy vykoupil za blíže nespecifikovanou částku. Humanoid se tak stává prvním Čechem, který oblékne jeden z nejslavnějších League of Legends dresů vůbec.



Do Fnatic navíc přichází na vrcholu. S MAD Lions dvakrát ovládli LEC a podívali se i do čtvrtfinále Worlds, pro Humanoida již podruhé v kariéře. Reputaci si český hráč vybudoval v posledních třech letech skvělou a patří mezi nejlepší hráče na své pozici v Evropě.

Dalším nováčkem v týmu je Wunder, bývalý toplaner G2. Tento přestup lze označit za jeden z největších v offseason, protože rivalita mezi těmito týmy je známá, jelikžo se jedná o nejlepší evropské organizace. Wunder se stal jedním z těch, kteří odnesli nepovedený ročník a z týmu se musel poroučet. Ač Carlos, majitel a CEO G2, v minulosti naznačoval, že nechce prodávat do Fnatic, s Wunderem udělal výjimku. Organizace tak posiluje o špičkového toplanera, který je vítězem MSI a finalistou Worlds.

Do jungle přichází RazorK, který na sebe v posledních dvou letech upoutal pozornost dobrými výkony v Misfits. Ten prozatím na první větší úspěch čeká, nicméně v minulém působišti ukázal velký potenciál. Jediné, co zůstává v týmu stejné, je botlinka. Duo Upset a Hylissang se osvědčilo a oba hráči na svou spolupráci naváží i v dalším roce.

Fnatic dlouho byla evropská jednička, ovšem od nástupu dominantní éry G2 se jim podařilo získat titul pouze dvakrát. Předchozích 5 výher přišlo v letech 2013, 2014 a 2015, od té doby sbírají spíše druhá místa. Ambice týmu jsou pravidelně však ty největší, a to nejen na domácí scéně. V roce 2011 se stali šampiony vůbec prvního Worlds, v roce 2018 brali stříbrnou medaili. I tak to lze označit jako úspěch, protože 7 let předtím ve finále byly vždy pouze asijské týmy.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.