CS:GO

Roobet Cup míří do finále, dočkají se po sérii neúspěchů konečně FaZe?

Roobet Cup míří do finále, dočkají se po sérii neúspěchů konečně FaZe?
30. 6. 2022
  |  

Osmidenní turnaj Roobet Cup 2022 se dnes dozví svého vítěze. Na své cestě onlajnovým dobrodružstvím si nejlépe zatím vedly týmy BIG a FaZe, které se od 19:00 poperou o 150000$. Budou světové jedničky po titulovém hladovění od Majoru úspěšní, nebo se BIG po sympatických výkonech konečně budou moci dostat do vítězného opojení?

Oba týmy se již potkaly ve skupině A, která by se mohla bezesporu považovat za skupinu smrti tohoto turnaje. BIG před šesti dny potvrdilo svou mapu Dust 2, následně ale za teroristy na Nuku nekladli přílišný odpor a díky této skutečnosti museli v závěrečném Overpassu předvést zcela jiný výkon za útok. Nakonec se přeci jen po výsledcích 16:14, 11:16 a 16:12 mohli radovat z příjemného skalpu světové jedničky. Na třetím, potažmo čtvrtém, místě se na turnaji umístily celky Astralis a Cloud9, nic tak nebrání fanouškům k vychutnávání toho nejlepšího, co tento turnaj nabídl. Ještě než ale bude možnost finále sledovat, připomeňme si cestu obou týmů celým turnajem.


FaZe

Sestava kolem karrigana se stále může pyšnit titulem světové jedničky, po vítězném Majoru ale jejich výkony stagnují. Jak na IEM Dallas, tak i na BLAST Premier Spring Final skončili na 5. - 6. příčce a rozhodně nepředváděli ideální výkony. Navzdory drobným klopýtnutím se jim ale povedlo tentokrát dospět  do finále. V prvním zápase turnaje FaZe zdolali NEOFRAGovy OG 2:0, po jednodenní pauze ale padli právě s BIG. Následoval boj o postup do play-off, kde se FaZe utkali znovu s OG a znovu byli úspěšní. Tentokrát se ale šlo na dvě mapy, rozhodující Overpass FaZe chutnal zejména za teroristy a po výsledku 16:13 směřovali do vyřazovacích bojů. 

Tam nejprve vyprášili 2:0 ENCE a šlo se na Astralis. Legendární organizace z Dánska světové jedničky potrápila, své vedení 1:0 na mapy si ale neudržela. Dvě zvládnuté mapy ( Mirage - 16:11, Dust2 - 16:7) tak posunuly FaZe do boje o titul. FaZe jsou navíc nejlépe performujícím týmem na turnaji, co se individualit týče, daří se nejvíce brokymu, který je v žebříčku účastníků na čtvrté pozici.

BIG

Fazóna BIG roste s poledními turnaji, na kterých konkurují samotné světové špičce. Poslední BLAST Premier Spring Final jim sice nevyšel dle představ, naopak třetí místa z Pinnacle Cupu a IEM Dallas byly příjemným překvapením. Na Roobet Cupu světová jedenáctka taktéž válí, ve skupině porazili hráči z Berlína nejprve Entropiq 2:1 a dobrý start turnaje potvrdili i proti FaZe, které zdolali stejným stavem. 

Co se týče play-off, tam nejprve vyzráli v poměru 2:1 na Eternal Fire po mapách Overpass (16:10), Dust2 (16:19) a Nuke (16:7). Následovalo tak semifinále proti favorizovaným hráčům Cloud9, kteří však na herním serveru příliš konkurenceschopnosti nepředvedli. Vyhraná polovina 14:1 za teroristickou stranu na Dust2 a navzdory problémům za CT pohlídaný zápas stanovil finální skóre na 16:9.Šlo se na Inferno. Tam si BIG vybrali defenzívu a díky dobrému vstupu do zápasu získali první polovinu 10:5. Znovu sice přišly problémy v prostřední části hry, ale výsledek 16:12 hráčům BIG jednoduše stačil. Pokud jsme v táboře FaZe našli oporu v brokym, u BIG je to syrsoN, kterému se znovu i na tomto turnaji individuálně daří, sniper BIG si v dosavadním průběhu vystřílel hodnocení 1.21 a vlezl se do nejlepší osmičky hráčů.

Roobet Cup bohužel nenabízí český přenos, pokud si ale nechcete nechat světové CSko ujít, sledujte jej na oficiálním streamu.

Zdroj úvodního obrázku: Facebook @BLASTPremier

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.