CS:GO

Roobet Cup: FaZe se potřebují vzchopit, OG zůstat ve formě z BLAST Premier

Roobet Cup: FaZe se potřebují vzchopit, OG zůstat ve formě z BLAST Premier
21. 6. 2022
  |  

Už ve středu startuje Roobet Cup o $250,000 a na listině pozvaných týmů nechybí světová jednička FaZe ani další špičkové týmy. Zraky domácích fans se budou dozajista zaměřovat i na Adama "NEOFRAG" Zouhara a Davida "frozen" Čerňanského.

Sezóna v CS:GO pokračuje na plné obrátky. Jen pár dní po konci jarního finále BLAST Premier se totiž chystá další turnaj pro nejlepší týmy světa. Chybět nemůže ani domácí stopa a vzhledem k současnému rozpoložení věhlasných týmů si frozen s MOUZ i NEOFRAG s OG mohou dávat vysoké cíle.

Právě tým bývalé hvězdy SINNERS je označován za černého koně celého turnaje, a to zejména vzhledem k předvedeným výkonům v BLAST Premier, kde OG skončili v nejlepší čtyřce, získali velmi cenné skalpy a zakončili tak turnaj lépe než třeba FaZe nebo ENCE.

Přestože se turnaje účastní řada vysoce kvalitních týmů, některá hvězdná jména na seznamu chybí. NAVI, Vitality nebo G2 se totiž turnaje neúčastní, což při přihlédnutí k nedávným výsledkům dává našim zástupcům o to větší šanci na úspěch.
Přesto budou papírovými favority FaZe, kteří zatím nedokázali plně navázat na vítězství v Antverpách a ve dvou posledních velkých turnajích obsadili dvakrát pouze 5. až 6. místo. Mezi další celky s ambicemi na nejvyšší příčku se jistě řadí i FURIA, ENCE a Cloud9, avšak ani jeden z týmů se v poslední době neprezentuje zcela konzistentními výsledky. 

Tento fakt nahrává týmům druhého sledu, jako jsou právě OG a MOUZ, ale taky BIG, Astralis, Imperial nebo Outsiders. V kontextu nedávných turnajů se jako nejsilnější skupina jeví dozajista skupina A, ve které se utkají FaZe, OG, BIG a Entropiq.
Zdroj: @RelogMedia
Slovenský střelec frozen se naopak těší z losu, který dává MOUZ slušnou šanci na postup do playoff, jelikož evropský tým ve skupině čekají kromě ENCE i Imperial a Eternal Fire. Po GSL skupinách se osm nejlepších týmů poskládá do osmičlenného playoff, které se odehraje ve stylu single-elimination, takže v turnaji bude každý zápas důležitý.

Celý turnaj můžete sledovat od 15:00 na Twitch kanále RoobetESPORTS, kde celý turnaj odstartuje zápasy BIG proti Entropiq a Astralis s Movistar Riders. NEOFRAG bude čelit FaZe od 19:00, nicméně dva souběžně hrané zápasy dávají možnost více streamovacích kanálů.

Zdroj úvodní fotografie: @PGL

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka