League of Legends

Rogue potvrdili postup, skupinu C ovládli DRX

Rogue potvrdili postup, skupinu C ovládli DRX
16. 10. 2022
  |  

Poslední naděje západu zaváhání nepřipustila. Rogue postupují z druhého místa do play-off, společně s nimi slaví Korejci DRX.

Po selhání Fnatic i G2 se poslední LEC zástupce dostal pod větší tlak. Rogue hráli nejenom za sebe, ale za celou Evropu. Postup do vyřazovací části si i přes dvě porážky pohlídali a poprvé ve své historii budou mezi nejlepší světovou osmičkou. Bohužel to bude „jenom“ z druhého místa, protože tiebreaker o nejlepší výchozí pozici zvládli DRX.

Nechybělo ovšem mnoho a mohla být i trojshoda, ve které by Rogue nemuseli uspět. Nepřímo je zachránili GAM Esports, vietnamský tým totiž zvládl senzačně porazit čínské Top Esports a sebrat jim důležitý bod. Zbývalo jenom pár hitů do Nexusu, ale na poslední chvíli dokázali GAM otočit. I když LPL celek vyhrál zbývající zápasy, bylo skóre 3-3 už málo.

DRX překvapili pickem Heimerdingera na support, další unikátní pick na Worlds. V prvním vzájemném zápase s Rogue Trymbi reagoval zase Nasusem, ale tato volba se vůbec nepovedla. Heimer byl natolik úspěšný, že jej ostatní týmy dokonce začali i banovat.

Skupina C

  • 1. DRX 4-2*
  • 2. Rogue 4-2
  • 3. TES 3-3
  • 4. GAM Esports 1-5

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.