League of Legends

Rogue postupuje do finále LEC, reverse sweepem poráží Fnatic

Rogue postupuje do finále LEC, reverse sweepem poráží Fnatic
2. 4. 2022
  |  

Po dvou zápasech to vypadalo, že mají Fnatic vše ve svých rukou. Ovšem po třech prohrách v řadě padá do Loser’s bracketu. Do finále se po roční odmlce podívají Rogue.

Dva nejlepší evropské týmy, ostře sledované semifinále a souboj o postup do poslední dvojky. Fnatic a Rogue proti sobě nastoupili v zřejmě největším dosavadním zápase jarního splitu LEC. 

Podle sázkových kanceláří se jednalo o vyrovnaný duel, kurzově téměř 50 na 50. Veřejnost lehce favorizovala Fnatic, jejich forma stabilně rostla, naopak Rogue ke konci základní části trochu docházel dech. Chvíli to vypadalo, že série bude jednoznačná pro Humanoida a spol. Po první trošku chaotické hře přišel velký stomp, a mnoho lidí už předpokládalo, že si Fnatic zajistí back to back finále. Nicméně opak je pravdou.

Rogue od třetího zápasu našli vítěznou formuli. Dvakrát ukázkovou hru zahrál Malrang na Hecarimovi, na kterého Fnatic nemohli najít odpověď. Velkou hru také měl Larssen na Sylasovi a aniž by se diváci pořádně nadechli, série byla najednou 2:2.
Podruhé v LEC play-off tak byl k vidění pátý zápas, v posledním možném duelu si postup zajistili Vitality proti Excelu. Také v posledním utkání Rogue předvedli neskutečný výkon a od začátku do konce hru kontrolovali, za necelých 24 minut bylo hotovo a organizace mohla začít slavit.

Rogue je podruhé ve své historii ve finále, poprvé se do něj podívali přesně před rokem, ale tenkrát nestačili na zajímavě hrající MAD Lions. Z tehdejšího duelu midlanerů Larssen a Humanoid vyšel vítězně právě Švéd, který si tak vylepšil statistiku ve svůj prospěch. Před začátkem série měli oba midaři win-rate ve vzájemných zápasech přesně 50 %.

Fnatic zítra budou bedlivě sledovat duel G2 a Misfits, právě vítěz tohoto duelu s nimi sehraje sérii o účast ve finále. Ve hře je tedy například stále možný rematch Fnatic a Rogue.
 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.