League of Legends

Rogue poráží Misfits a postupuje do dalšího kola LEC play-off

Rogue poráží Misfits a postupuje do dalšího kola LEC play-off
25. 3. 2022
  |  

Očekávané play-off je konečně tady! Úvodní zápas si na starost vzala dvojice Rogue a Misfits, jednička a trojka tabulky základní části. Jak to dopadlo? Překvapení se nekoná, postupují Rogue.

Jako vítěz základní části dostali za odměnu Rogue luxus volby. Do prvního kola si mohli vybrat, koho chtějí za soupeře z top čtyřky. Černý petr padl na Misfits, toplaner Odoamne komentoval volbu tím, že soupeř bude lépe čitelný než například G2, kde jsou tři různí carry hráči. Rozhodnutí týmu se ukázalo jako velmi dobré, protože Rogue hravě po výsledku 3:1 postupují do dalšího kola. 

Největší zbraň, tedy midlanera Vethea, se jim skutečně podařilo ukázkově zastavit. Bez jeho klíčových outplayů a geniálních momentů byli Misfits ztraceni. První dvě hry se navíc snažili hrát spíše přes botlinku, což na výborné Rogue nestačilo už vůbec. Trochu se nadechli ve třetím zápase, ale dominantní představení postupujícího týmu ve čtvrtém utkání vše stvrdilo. Zeri + Yuumi opět zvládlo dovést svůj tým k hladké výhře.

Rogue může slavit a zároveň vyhlížet dalšího soupeře. Tím bude někdo lepší ze dvojice Fnatic a G2. Misfits také musí počkat, ti v Loser's Bracketu nastoupí buď proti Team Vitality nebo Excel.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.