CS:GO

RMR nebo turnaj Pinnacle? Nejde to dohromady. Museli jsme prioritizovat, uvedl zástupce eSuby

RMR nebo turnaj Pinnacle? Nejde to dohromady. Museli jsme prioritizovat, uvedl zástupce eSuby
1. 3. 2022
  |  

Vybrat si mezi těžkou a náráčnou kvalifikací RMR EU, kde je výsledek značně nejistý nebo se ukázat na HLTV a bojovat týden až dva v rámci série Pinnacle Winter. Domácí celky stály před těžkou volbou.

Jde účast v Pinnacle Winter Series 3 Regionals a zároveň šance bojovat o RMR EU Major dohromady? Vypadá to, že spíše ne. Značně komplikovaná situace a volba "priorit" provázela také 4-5 domácích celků, které se nakonec zapojily do evropského turnaje pod značkou portálu HLTV.

"Nejde to dohromady. Některé EU týmy tak odmítli účast v Pinnaclu a preferují high risk - high reward kvalifikaci. Díky tomu se taky dostalo na české týmy, které předtím tu šanci nedostali," uvedl v jednom z Twitter komentářů Chief Gaming Officer celku eSuba, Štěpán Mach. 

Ten zároveň také doplnil, jak se k situaci postavil jeho celek, tedy tradiční domácí tým, eSuba: "Sezóna je nabitá a je potřeba prioritizovat turnaje podle našich nastavených cílů. V ideálním scénáři missneme pouze jednu kvalifikaci a zároveň se kvalifikujeme do další stage Pinnaclu."

eSuba je tomuto plánu velmi blízko. V podstatě musí zvládnout všechny 3 zápasy, tím se vyhnout pokračování ve čtvrtek, kdy startuje evropská kvalifikace RMR číslo 3. Stejný plán však dle všeho mají i Sampi a ti se stanou soupeřem eSuby dnes večer od 18:00.

Dynamo Eclot hraje v odpoledním termínu od 15:00, tudíž je účast v dnešní RMR kvalifikaci spíše vyloučena. Naopak ENTERPRISE hrají dnes již od 9:00, tudíž by se mohli do turnaje odpoledne klidně zapojit.

Nezbývá než věřit a fandit domácím týmům jak v evropském turnaji, tak samozřejmě i kvalifikaci na RMR event, z něhož je to už jen co by kamenem dohodil na Major.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.