CS:GO

RMR je za rohem! Které týmy postoupí na poslední CS:GO Major?

RMR je za rohem! Které týmy postoupí na poslední CS:GO Major?
5. 4. 2023
  |  

Poslední kvalifikace na samotný BLAST.tv Paris Major začíná již tento čtvrtek. Kterým týmům se podaří postoupit na poslední CS:GO Major v historii? Budeme mít na Majoru opět tuzemského zástupce?

Historicky poslední Counter-Strike: Global Offensive Major s názvem BLAST.tv Paris Major klepe na dveře a pro diváky je připravena poslední kvalifikace, z níž vede cesta přímo do pařížské Accor Areny. Celkem 56 týmů se v následujících dnech utká ve čtyřech různých RMR skupinách o pouhých 24 míst zajišťujících účast ve Francii.

Evropa

Evropa jako hlavní region v Counter-Striku má v RMR nejvíce týmů. Rovnou 32 celků rozdělených do dvou skupin ("A" a "B") zabojuje v Kodani o 17 míst na pařížském Majoru. Obě skupiny se hrají swiss formátem, kdy první osmička z obou skupin si zajistí postup (1.-4. místo Legends Stage, 5.-8. Challengers Stage). Týmy se skóre 2-3 dostanou šanci ještě v Last Chance Qualifier o poslední sedmnáctý postupový slot.

Cesta na Major ze evropského RMR A. Zdroj: BLAST.tv
Pro tuzemské fanoušky bude obzvlášť zajímavá skupina "A", kde najdeme hned tři naše zástupce. David "frozen" Čerňanský reprezentuje MOUZ, Adam "NEOFRAG" Zouhar nastupuje za OG a Martin "STYKO" Styk řádí již skoro rok a půl v barvách Apeks.

Nejtěžší los z našich hráčů dostal na úvod bývalý rifler SINNERS NEOFRAG, který v úvodním zápase vyzve světové dvojky FaZe. STYKO vyzve GamerLegion a frozen s MOUZ vyzve ukrajinské B8.

Seznam týmů v evropském RMR A:
  • FaZe, NaVi, Virtus.Pro, MOUZ, fnatic, OG, Bad News Eagles, SAW, GamerLegion, 1WIN, Apeks, B8, Falcons, Into the Breach, Sprout, Viperio
Cesta na Major ze evropského RMR B. Zdroj: BLAST.tv
Druhá evropská skupina je jediná, která nezačíná již tento čtvrtek, ale o pár dní později v úterý 11. dubna. Přestože začíná o několik dní později, nabídne "béčková" skupina neméně zajímavé duely, jelikož zde figurují týmy jako G2, Heroic, Cloud9, či čtyřnásobní vítězové Majoru Astralis.

Seznam týmů evropského RMR B:
  • G2, Heroic, Cloud9, Vitality, ENCE, Astralis, FORZE, Spirit, BIG, Eternal Fire, Ninjas in Pyjamas, 9INE, Monte, Aurora, 500, iNation

Amerika

Americké RMR se uskuteční v mexickém městě Monterrey a bude hostit celkem 16 týmů. Ty se poperou o celkem pět postupových míst. Tým na prvním místě si zajistí postup rovnou do Legends Stage, zbylí čtyři postupující naskočí do Challengers Stage. Největší šance na postup se přisuzují šestému celku světového žebříčku Liquid a nejlepšímu brazilskému celku FURIA. Tyto dva celky by měli být hlavními favority na přímý postup do již zmíněné Legends Stage.

Seznam týmů amerického RMR:
  • Liquid, FURIA, Complexity, paiN, MIBR, 00NATION, Imperial, Evil Geniuses, Nouns, TeamOne, Fluxo, BESTIA, yur, Paquetá, Solid, Flamengo
Cesta na Major z amerického RMR. Zdroj: BLAST.tv

Asie

Posledním RMR je to asijské, které se koná v hlavním městě Mongolska Ulánbátaru. Zde se utká celkem 8 týmů, jenž si to v double elimination formátu rozdají o dvě postupová místa do Challengers Stage. Hlavními favority na postup budou australští Grayhound a mongolští TheMongolz.

Seznam týmů v asijském RMR:
  • Grayhound, TheMongolz, Rare Atom, VERTEX, TYLOO, Eruption, Twisted Minds, Invictus International
Rozpis úvodních zápasů asijského RMR. Zdroj: BLAST.tv
BLAST.tv Paris Major startuje 8. května a seznam všech účastníků se dozvíme v několika nadcházejících dnech. O všech výsledcích Vás budeme na našem webu informovat.

Rozpis zápasů tuzemských hráčů:
  • 6. dubna | 11:00 | MOUZ vs. B8
  • 6. dubna | 15:30 | FaZe vs. OG
  • 6. dubna | 15:30 | Apeks vs. GamerLegion

Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.