Dota 2

Riyadh Masters 2022: Skiter ani SabeRLight- na úspěch nedosáhli, čtyřmilionový turnaj ovládl tým PSG.LGD!

Riyadh Masters 2022: Skiter ani SabeRLight- na úspěch nedosáhli, čtyřmilionový turnaj ovládl tým PSG.LGD!
25. 7. 2022
  |  

Předkrm před druhým oficiálním major turnajem je u konce. V horkém saudskoarabském Rijádu je dobojováno a pro hlavní cenu 1,5 milionu dolarů si došel čínský gigant PSG.LGD. Český offlaner SabeRLight- a slovenský carry hráč skiter se neprobojovali ani do vyřazovací části.

Turnaj Riyadh Masters 2022 vzbuzoval povyk hlavně kvůli svému prize poolu 4 miliony dolarů, což je o 3,5 milionu dolarů více než kolik nabízí nadcházející PGL Arlington Major 2022. Dokonce i poslední týmy si odnesly alespoň 100 tisíc dolarů. 
Desítka týmů spolu bojovala celkem čtyři dny, tři nejlepší z každé skupiny pak postoupili do play off. To se bohužel nepovedlo týmům Tundra Esports (skiter) a TSM (SabeRLight-), které oba skončily na čtvrtém místě ve svých skupinách, jen těsně za postupujícími příčkami. 

Vítězi skupin se staly organizace Team Secret a OG, obě tak mířily rovnou do semifinále, které však ani jedna nezvládla. Hráči OG ztroskotali se skóre 1-2 na týmu PSG.LGD, Team Secret se stejným skóre nestačil na vítěze posledního ročníku The International, Team Spirit. 

Finálový souboj, který se rovněž hrál formátem BO3, nenabídl nijak zvlášť atraktivní podívanou. Tým PSG.LGD se v podstatě ani nemusel příliš namáhat a zvítězil 2-0, přičemž každá z her trvala jen 30 minut. 

Riyadh Masters 2022 tak splnil funkci zaplnění prázdného místa před nadcházejícím major turnajem, kdy i na samotných hráčích během rozhovorů a skečů bylo znát, že turnaji sami možná nepřikládají tak velkou váhu.

Hlavní letní chod, PGL Arlington Major 2022 začíná již 4. srpna! Na veškeré pokrytí se můžete samozřejmě těšit zde, na Sazka Esport!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.