League of Legends

Riot Games vyšetřuje šéfa TSM. Reginald je obviněn z urážení a šikany zaměstnanců

Riot Games vyšetřuje šéfa TSM. Reginald je obviněn z urážení a šikany zaměstnanců
12. 1. 2022
  |  

Jedna z nejvýraznějších postav severoamerického League of Legends zažívá perné chvilky. Šéf TSM Reginald je vyšetřován Riot Games kvůli údajné šikaně svých zaměstnanců.

Kdo sleduje profesionální League of Legends, zejména v USA, nemůže být z poslední zprávy ohledně vyšetřování Reginalda příliš překvapen. Šéf TSM se v minulosti několikrát nechvalně „proslavil“ svými výbuchy vůči spoluhráčům, jmenovitě Wildturtle nebo Dyrus. Videa zachycující jeho urážky a záměrné provokání ve svém čase virálně kolovaly komunitou.

Reginald využíval své výhody a postavení šéfa, jelikož veškeré rozhodovací pravomoce měl on, což v kombinaci s jeho osobnosti byla těžko stravitelná kombinace. V posledních letech z očí veřejnosti trochu zmizel, občas byl vidění ve videoblozích TSM, nicméně žádný větší skandál nenastal. Až nedávno přišel s obdobnými zprávami Doublelift, který řekl, že Reginald lidi v týmu zesměšňoval, urážel a mnoho z nich dohnal i k breku.  



I tyto zprávy z úst Doublelifta byly jeden z důvodů, aby Riot Games zahájil vyšetřování. Chce zjistit, zda šéf TSM skutečně šikanuje a verbálně uráží své zaměstnance. Podle některých reportů panuje v organizaci tzv. „kultura strachu“ a že Reginald byl schopný kvůli malým chybám až několik hodin urážet své podřízené, či dokonce na ně veřejně řval, aby z nich udělal exemplární příklad.

Reginald portálu WIRED řekl, že o svých komunikačních nedostatcích ví a „pracuje na tom, aby s ostatními lépe hovořil.“ Nicméně dodává také, že v jeho firmě není prostor pro to podávat suboptimální výkony a nebojí se to říct, pokud takový pocit má. Mluvčí TSM veřejnosti sdělil, že souběžně s Riot Games probíhá interní vyšetřování v týmu.

Výsledky by měly být znát během několika měsíců.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.