CS:GO

RES spouští kvalifikace před BLAST Premier: Fall EU Showdown. Prosadí se česko-slovenské celky?

RES spouští kvalifikace před BLAST Premier: Fall EU Showdown. Prosadí se česko-slovenské celky?
2. 9. 2023
  |  

Pořadatel turnajů RES spouští RES Eastern European Masters: Fall 2023 - Open Qualifier před nadcházející uzavřenou kvalifikací s pozvanými celky. Z ní se bude dát postoupit na samotný BLAST Premier: Fall European Showdown 2023.

Už dnes odpoledne startuje první ze tří kvalifikací RES Eastern European Masters Fall 2023 - Open Qualifier. Do ní se bude chtít přihlásit řada týmů ze středu i východu Evropy včetně česko-slovenských zástupců. Jde totiž o jedinou šanci, jak se dostat v aktuálním formátu do cyklu turnajové série BLAST Premier.

Zatím na startu nalezneme například týmy jako Zero Tenacity, 1WIN nebo sYnck. Podle všeho by neměli chybět ani zástupci domácí scény, minimálně díky dosavadnímu přihlášení Team UNiTY do kvalifikačního cyklu. Chybět zřejmě nebudou ani další týmy.

RES Eastern European Masters: Fall 2023

Následným kvalifikačním turnajem, do kterého byly pozvané 3 celky, 2 si získaly slot na základě RES Season 5 a 3 si mohou vybojovat sloty z otevřených kvalifikací, bude RES Eastern European Masters: Fall 2023. Z něho si nejlepší celek vybojuje slot na nadcházející BLAST Premier: Fall European Showdown 2023.

Do RES Eastern European Masters: Fall 2023 získaly pozvánky hráči ruské sestavy severoamerické organizace Cloud9, turečtí Eternal Fire a ukrajinská sestava Monte. Z balkánské ligy RES Season 5 si sloty vybojovala dvojice REDPack Esports a Bad News Eagles.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.