League of Legends

Rekkles může slavit! Karmine Corp potřetí v řadě vyhrávají EU Masters

Rekkles může slavit! Karmine Corp potřetí v řadě vyhrávají EU Masters
7. 5. 2022
  |  

EU Masters je u konce. Vítězem se stávají Karmine Corp, kteří tak zachraňují nepovedený domácí split a přidávají třetí triumf v řadě na tomto turnaji.

Back-to-back-to-back. Karmine Corp potvrdili roli jednoho z nejsilnějších týmů na poli Evropských regionálních lig a potřetí v řadě získávají trofej z EU Masters. Vylepšují tak ještě svůj rekord z loňského roku a stávají se první organizací, která tento turnaj vyhrála dokonce třikrát.

Ve finále si poradili s nejtěžším možným konkurentem, LDLC OL byli před začátkem akce jedním z největších favoritů – a nebylo se čemu divit. Ovládli totiž domácí LFL soutěž, která je tou nejkvalitnější v Evropě. Svou sílu demonstrovala právě na EU Masters, kdy se v semifinále setkaly hned tři francouzské týmy.

Cesta Karmine Corp k další cenné mezinárodní trofeji ovšem nebyla vůbec jednoduchá. Organizace podepsáním superstar Rekklese na sebe upletla trochu bič, ještě tak se násobně zvýšila jejich popularita, s čímž přirozeně roste také tlak na výsledky. Domácí split neprobíhal podle představ, nabítá sestava vypadla v semifinále a poprvé tak neslavila triumf ve Francii.

Kvůli tomuto umístění se musel dvojnásobný vítěz EU Masters představit také v play-in fázi. Tou prošli hladce, ve skupinách sice přišel výbuch proti X7 Esports, ale od té doby forma rostla. Právě i na toto utkání vzpomínal Rekkles v pofinálovém rozhovoru. „Měli jsme hodně špatných momentů, například proti X7, ale nikdo se k nám neotočil zády a stále nas podporoval. Jsem rád, že můžu být součástí tohohle týmu,“ řekl Švéd. Stal se teprve třetím ex-LEC hráčem, který EU Masters ovládnul.

Karmine Corp poté ovládli svou skupinu a přes Unicorns of Love a Vitality.Bee prošli až do finále, kde otočili nepříznivý 0:1 stav ve svůj prospěch a nakonec zvítězili 3:1. Své zkušenosti ukázal Rekkles, který za celou sérii zemřel pouze jednou, zároveň se mu podařilo dát největší damage za minutu ze všech. Tradičně byl skvělý midlaner SAKEN, který je jedním z hlavních carry svého týmu. O angažmá v LEC si hlasitě říká také jungler 113, kterému je stále teprve 17 let.

Francouzský gigant díky triumfu na EU Masters zachraňuje jarní split. Pokud by nevyhráli ani zde, mohutná investice do Rekklese by se mohla jevit jako velmi nepovedená. Jedná se také o velkou vzpruhu na léto, kde budou chtít navrátit LFL trofej do svých rukou. A potom? Kdo ví, čím dál více se spekuluje o rozšíření LEC a právě Karmine Corp jsou jedním z hlavních favoritů.


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.