League of Legends

Random si podruhé zahraje o španělský titul, BISONS jsou favoritém finále

Random si podruhé zahraje o španělský titul, BISONS jsou favoritém finále
10. 8. 2023
  |  

LVP Superliga se blíží ke svému konci. Pro tuzemské fanoušky je finále speciální, představí se v něm Random, který se svými BISONS může získat vůbec první titul.

Zařadí se midlaner mezi další české vítěze LVP? Španělská SuperLiga je našim hráčům zaslíbené, pro zlato si tam dokráčeli hráči jako Freeze, Denyk a Dreedy. Od té doby je ale vitrína prázdná, Random byl sice v loňském roce blízko, ale ve finále z toho bylo jenom stříbro – na úvodní split i tak skvělý výkon.

BISONS nyní mohou dokonat cestu, kterou loni načali. Zprvu podceňované mužstvo se rychle vypracovalo mezi španělskou špičku a ve čtvrtém celkovém splitu mají již druhou šanci získat zlato. Nyní je situace o něco příznívější, do série s Movistar Riders jdou jako favorit a v posledním společném zápase play-off je smetli 3:0. Odlišná situace od prohraného finále loni na jaře proti dominantním Fnatic TQ.

Organizace i roster získal zkušenosti a vyrostl, což se týká i Randoma. Český midlaner patří mezi španělskou špičku a nyní má na dosah potvrzení své formy. Zisk titulu a následný úspěch na EMEA Masters je pro hráče klíčový, pokud si chce splnit svůj sen – zahrát si v LEC. Povedené léto by zajisté vzbudilo zájem u některých předních organizací.

BISONS se s Movistar Riders utkají v sobotu od 18:00. Grandfinále se odehraje v Barceloně v aréně Palau Glaugrana, která pojme kolem 7500 diváků. Soupeř Randoma jde do finále jako jarní celkový vítěz, kdy ve finále přehrál Heretics 3:0. Ačkoliv jsou BISONS favorit, rozhodně nepůjde o lehkou sérii.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.