League of Legends

Random končí a na EMEA Masters bude chybět, Kamilius si o Evropu zahraje

Random končí a na EMEA Masters bude chybět, Kamilius si o Evropu zahraje
21. 3. 2024
  |  

Smutná zpráva přichází ze Španělska, ani jeden český midlaner totiž nesplnil splitový cíl a nezamíří se svým týmem na EMEA Masters. Naopak slovenská naděje stále žije, Kamilius totiž s Gentle Mates dokázal přejít přes silného protivníka.

KOI Heretics měli skvělý start do sezóny, Random sbíral jedno MVP ocenění za druhým a vše vypadalo na úspěšnou sezónu pro českého adepta na LEC. Jenže druhá polovina byla velmi špatná a postup do playoff nakonec přišel jen velmi těsně.

V prvním kole playoffs pak akademie KOI narazila na druhou LEC akademii v soutěži, tým GIANTX PRIDE. Proti celku s korejským mid jungle duem rozhodně nebyli KOI favorité a série tak bohužel i dopadla. Po prohře 1:3 už další šance pro Movistar KOI nepřijde a Random bude o Evropu bojovat v příštím splitu.

LFL Spring 2024 Playoffs | Zdroj: Leaguepedia

Ve stejné situaci se ocitl Kamilius s Gentle Mates, po těžké základní části jeho tým v prvním kole playoffs čekali BK ROG. Ti neměli dobrou formu z posledních zápasů splitu, přesto platili za favorizovaný celek. Naštěstí se potvrdil odhad expertů, že by Gentle Mates měli být v sériích výrazně silnější, než v BO1 kláních díky zkušeným borcům v sestavě.

První prohraná mapa tak M8 nezastavila, celek přešel na hypercarries pro svého korejského marksmana a Bao dokázal doručit. Otočení série na 3:1 přináší Kamilovi možnost zahrát si o EMEA Masters proti Vitality.Bee. Stejným duelem si prošel už v minulém působišti u týmu GO a budeme věřit, že i nyní bude úspěšný!

Duel se odehraje 28.3. od 17 hodin a lze ho sledovat na Twitch kanálu OTPLol.


Zdroj úvodní fotografie: Gentle Mates

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč