CS:GO

Prvním postupujícím do play-off Tipsport CS:GO Praha se stávají SINNERS. V zápase vítězů přetlačili Sampi 2:1

Prvním postupujícím do play-off Tipsport CS:GO Praha se stávají SINNERS. V zápase vítězů přetlačili Sampi 2:1
24. 3. 2023
  |  

SINNERS porazili v duelu vítězů skupiny "A" Tipsport CS:GO Praha Sampi 2:1 a zajistili si postup do play-off. Sampi budou muset o svou účast ve vyřazovací části zabojovat v neděli v zápase s Entropiq.

Zápas vítězů skupiny A Tipsport CS:GO Praha proti sobě svedl SINNERS a Sampi. Tyto dva celky se potkali již v GSL skupině uzavřené kvalifikace, kdy se z vítězství radovali po výsledku 2:1 tuzemské jedničky.

SINNERS vs. Sampi

Výsledek - 2:1
  • de_ancient | 16:11 (9:6)
  • de_nuke | 10:16 (4:11)
  • de_overpass | 16:8 (10:5)

Úvodní mapa celého zápasu přinesla minimálně zpočátku velmi vyrovnanou bitvu a přetahovanou o každé kolo. V závěru první poloviny dokázali na CT straně hrající SINNERS odskočit svým soupeřům a připsat si vedení 9:6. Druhá polovina patřila hlavně hříšníkům. Ti i přes výpadky v některých kolech dokázali postupně připisovat jednotlivá kola na svůj účet a dotáhli ancient k vítězství 16:11. Hlavním stavebním kamenem SINNERS byl v zápase Jindřich "ZEDKO" Chyba, který skončil mapu s celkovými 27 killy.

Na druhé mapě začali lépe pro změnu Sampi. Ti dokázali vyhrát na CT straně první dvě kola a vstoupit tak do zápasu lépe. SINNERS dostal na scoreboard ve třetím kole oskar, který zvládl 1v1 post plant situaci proti blogg1sovi a snížil na 1:2. Oba celky se následně přetahovali o každé kolo až do stavu 4:5 z pohledu SINNERS. Poté přišla krásná defenzivní práce Sampi, kteří nepustili hříšníky do konce první poloviny k jedinému bodu a vedli před změnou stran poměrem 4:11. I druhý pistol round připadl do rukou Sampi, kteří si tak vytvořili již osmi bodový náskok. SINNERS však zvládli force buy a díky 4 kolům v řadě dostali zápas až do stavu 8:12. Jednadvacáté kolo však přineslo důležitý moment, kdy se Sampi povedlo vyhrát takzvaný "deco" round a znovu začali svému soupeři odskakovat. Přes veškerou snahu SINNERS si Sampi nenechali mapu utéct a výhrou 10:16 poslali utkání do decideru. Za nejlepšího hráče 

Na decideru se rozstřílel nejnovější přírůstek v sestavě SINNERS Simon "KWERTZZ" Horák, který 20 killy během prvních patnácti kol pomohl hříšníkům k vítězství první poloviny 10:5. Po změně stran pokračovali hráči liberecké organizace v nastoleném tempu a díky vyhranému pistol roundu se dostali až k vedení 13:5. Sampi dokázali reagovat třemi koly v řadě a snížit na 13:8. To bylo však z jejich pohledu vše. SINNERS zvládli koncovku zápasu, vyhráli 16:8, celou sérii tak 2:1 a zajistili si postup do play-off.

Sampi dostanou druhou šanci na postup do play-off v neděli, kdy se od 19:00 utkají proti týmu Entropiq.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.