League of Legends

Prvním finalistou LEC Winter Splitu jsou G2, v sérii přehráli KOI

Prvním finalistou LEC Winter Splitu jsou G2, v sérii přehráli KOI
20. 2. 2023
  |  

Evropská soutěž LEC jede v rychlém tempu a má za sebou první BO5 sérii horního bracketu. Utkali se oba mistři z loňského roku, vítězství si tentokrát připsali G2 a postupují do finále.

LEC Winter Split fanoušky baví. Koncem února fanouškům servíruje první BO5 série, na které by se normálně muselo ještě dlouho čekat. Na úvod play-off na sebe narazily nejlepší dva týmy Winter Group Stage. Díky lepšímu nasazení si mohly užít luxus v podobě Upper Bracketu, což v případě výhry znamenalo rovnou finále, při porážce ještě jedna šance.

Hráči G2 a KOI předvedli velmi zajímavé zápasy v úvodní BO5 roku. Do play-off lépe vstoupila parta G2, která vypadala skvěle připravená. Správně reagovala na drafty a vytáhla picky jako Sejuani mid, na což soupeř těžko hledal odpověď. Právě ve druhé hře předvedl jarní šampion výborný výkon hodný celkového mistra – výhra přišla za 24 minut. V záloze má navíc připravené ještě další triumfy. „Myslím, že takové 2 picky ve finále ještě ukážeme,“ přiznal se kouč Dylan Falco ve vítězném rozhovoru.

Kromě skvělých draftů hráči přidali i dobré individuální výkony. BrokenBlade předvedl nejlepší sérii v dosavadním splitu, dvě ze tří výher týmu přišly v utkáních, kdy byl topař na nebezpečném Olafovi. KOI se dokázali zmátořit ve třetí hře, čímž natáhli sérii na čtyři zápasy, ale v páté rozhodující – a velmi divoké hře, nakonec i tak prohráli.

G2 jsou prvním finalistou a na svého soka si počkají až do neděle, mají tedy celý týden na přípravu, ve kterých mohou navíc nasbírat dostatek informací na potenciálního soupeře. Bude jím někdo z trojice SK Gaming, MAD Lions nebo právě KOI. V pátek proti sobě nastoupí první dva jmenované týmy, poté je čeká čerstvě poražený tým z Upper Bracketu. Vítěz druhého kola dostane v šanci stát se historicky prvním šampionem Winter Splitu, a k tomu si zařídit účast na MSI.

G2 - KOI 3:1

G2 mohou po roce obhájit titul
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.