CS:GO

První ze zápasů pravdy. Dynamo Eclot se v pátek utkají s ex-Genk v kvalifikaci ESL Pro League

První ze zápasů pravdy. Dynamo Eclot se v pátek utkají s ex-Genk v kvalifikaci ESL Pro League
13. 7. 2023
  |  

Českou sestavu Dynamo Eclot čeká na úvod kvalifikace do ESL Pro League Season 18 celek ex-KRC Genk Esports, který ovládl část národního kvalifikačního cyklu v Beneluxu. Hned první duel tak nečeká na domácího zástupce nic snadného.

V prvním zápas turnaje ESL Pro League Season 18: European Conference (oficiálně uvedeno také jako ESL Pro League Season 18 NC Europe Qualifier) se tým Dynamo Eclot utká s hráči beneluxského šampiona ex-KRC Genk Esports. Zápas se odehraje už v pátek večer od 19:00.

Ještě před koncem spolupráce s organizací KRC Genk Esports ovládli hráči, kteří jsou prvním soupeřem Dynamo Eclot, regionální turnaj ESL Benelux Championship Spring 2023. Vítězství bylo o to cennější, že při něm celek získal €5,000 za titul, slot v nynější ESL Pro League Season 18: European Conference a že ve finále zdolal nejlepší tým regionu a největšího rivala, celek eClub Brugge.

Česko-slovenský zástupce do souboje s národními šampiony, jejichž celkový přehled naleznete ve článku s názvem PŘEHLEDNĚ: Kdo, kdy, jak a s kým? Uzavřená kvalifikace na ESL Pro League Season 18, vstoupí díky titulu na Tipsport CS:GO Bratislava 2023, kde ve finále porazil SINNERS Esports. V jaké formě se však vrátí DNE po letní přestávce může být velká otázka. Odpověď na ni hledali samotní zástupci sestavy.
"Pauza je za námi a čeká nás podzimní split, kde půjde o hodně. Zatím jsme trénovali jen pár dnů, prozradím, že to hráčům střílelo parádně, takže věřím, že budeme mít silný začátek," komentoval pro klubové sociální sítě Pavel "replay" Vaněk, který převzal roli hlavního trenéra main CS:GO sekce Dynamo Eclot. Společně s dzejkym se však podílel na rozvoji týmu už v první půlce roku.

Vítěz prvního kola mezi celky Dynamo Eclot a ex-KRC Genk narazí v sobotu na britského šampiona, celek Into The Breach, který před pár dny posílil o dvojici hráčů bymas & NEOFRAG a rozhodně nebude chtít zůstat pozadu. V ESL Premiership Spring 2023 dokázali během května a června ITB porazit například Arctic Raptors, Viperio a ve finále také tým Endpoint, na jehož úkor si zajistil slot do další fáze kvalifikačního cyklu o postup do EPL.

Třetí, rozhodující, zápas o postup do ESL Pro League Season 18 by jeden z celků Dynamo Eclot, Into The Breach nebo ex-KRC Genk odehrál v neděli proti lepšímu z dvojice vítězů francouzské (Looking4Org), respektive turecké (Eternal Fire) národní kvalifikace. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.