CS:GO

První den BLAST Premier Spring Final: Všechny zápasy na 2 mapy, Vitality s C9 v eliminačním boji

První den BLAST Premier Spring Final: Všechny zápasy na 2 mapy, Vitality s C9 v eliminačním boji
8. 6. 2023
  |  

Turnaj BLAST Premier Spring Final 2023 začal neuvěřitelnou podívanou, V zámoří všechny úvodní zápasy skončily výsledky na 2 mapy (2:0, 0:2) s největším možným překvapením, kdy Imperial přejeli 2:0 Vitality. Jak dopadl zbytek duelů a co to znamená pro zbytek turnaje?

V severoamerickém hlavním městě začal turnaj BLAST Premier Spring Final 2023 ve velkém stylu, když jeden z favoritů a vítěz BLAST.tv Paris Major 2023, tým Vitality, nedokázal uspět proti brazilským Imperial a padl 0:2. Těžko říct, zda celým týmem nezamávala natolik zpráva o smrti českého Valorant hráče, který za organizaci nastupoval, nicméně před Vitality nebude stát lehká zkouška ani dnes. 

Od 16:00 hodin je totiž čekají Cloud9 v eliminačním zápase. Poražený tohoto duelu končí, vítěz jde do čtvrtfinále. I přes včerejší prohru s Imperial zůstávají hráči francouzsko-dánské sestavy proti východoevropskému celku kurzovým favoritem. SazkaBET vypsal na vítězství Vitality kurz 1,50:1 a na Cloud9 2,40:1. Očekává se však vyrovnané střetnutí? Na to, že se odehraje více než 2,5 mapy je kurz 1,91:1.

V dalším zápase si s Cloud9 včera večer dokázali poradit právě hráči G2 Esports, kteří se snaží zapomenout na nepovedený turnaj IEM Dallas 2023 a už dnes večer od 19:00 je bude čekat střet s Imperial o pozici v semifinále posledního tier 1 turnaje před letní přestávkou. O favoritovi nemůže být pochyb, ovšem najdou v sobě Imperial další sílu na fantastický výsledek a výhru v kurzu 5,25:1? Skvělým výsledkem v barvách G2 se blýsknul zejména Ilya "m0NESY" Osipov, který může být velkou překážkou i dnes.
Výsledky 1. hracího dne BLAST Premier Spring Final 2023 | Zdroj: Twitter @blastpremier
Ve skupině "B", která se také hraje v hlavním městě Spojených států amerických, ve Washington, D.C., se mnoho velkých překvapení neudálo. Dánští Heroic, kteří zaváhaly o pár set kilometrů jinde a nedošli i pro finálovou účast, respektive pro titul na IEM Dallas 2023, vykročili pro korunu krále první poloviny sezony od BLAST Premier skvěle, když bez větších problémů zdolali tým Complexity. Severoamerický celek se na moc velký odpor nezmohl a padl jasně 6:16 a 7:16.

Druhý zápas odehrál opět dánský celek, tentokrát tým Astralis, jehož academy celek Astralis Talent v mezičase ovládl Y-Games PRO Series 2023, který nestačil na FaZe. A také zde to bylo velkým velkým debaklem. FaZe zvítězili na mapě de_overpass v poměru 16:5, na mapě de_mirage posléze 16:6. 

Dnes v noci nás tedy v rámci skupiny "B" bude čekat eliminační duel mezi Complexity a Astralis, kde jsou jasným favoritem hráči dánského celku. Ti však prohráli ve 3 BO3 sériích v řadě a sérii se tak pokusí ukončit. Podobně jsou na tom i Complexity, kterým ovšem nevěří ani sázkaři a je na jejich vítězství vypsán kurz 3,75:1. Po půlnoci středoevropského času naskočí do zápasu o přímý postup do TOP 4 týmy Heroic a FaZe, od kterých se čeká vyrovnaná podívaná. Vzhledem k formě i výhodě na řadě map se však spíše favorizují Dánové z Heroic v kurzu 1,65:1

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.